Amerikaanse nutsbedrijven onder dagelijkse, constante cyberaanvallen: rapport

Een rapport van het Amerikaanse Congresleden Ed Markey en Henry Waxman zegt dat het aantal cyberaanvallen gericht op kerninfrastructuur blijft stijgen, met één nutsbedrijf geconfronteerd met ongeveer 10.000 aanvallen per maand.

Veiligheid, Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get), veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid;? FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS gov’t ambtenaren

Binnen de “35-pagina” Electric kwetsbaarheid grid “rapport (.pdf), uit de 160 ondervraagde Amerikaanse nutsbedrijven, meer dan een dozijn aangegeven waarmee zij worden geconfronteerd” dagelijks “,” constant “of” frequent “cyberaanvallen tegen hun systemen. Deze aanvallen bestaan van ‘phishing om malware-infectie te onvriendelijk probes.

Een Power provider zei dat het in het kader van “constant cyber aanval van cybercriminelen inclusief malware en de algemene dreiging van het internet,” en een ander merkte op dat het bedrijf was “onder voorbehoud van lopende kwaadaardige cyber en fysieke activiteit.” Netwerk probes die zoeken naar kwetsbaarheden in systemen en applicaties zijn een dagelijks probleem, en veel van deze activiteit is geautomatiseerd en dynamisch karakter.

Het rapport zegt

Grid operaties en controlesystemen worden in toenemende mate geautomatiseerd, op te nemen in twee richtingen communicatie en zijn aangesloten op het internet of andere computernetwerken. Hoewel deze verbeteringen voor kritische modernisering van de grid hebben toegestaan, is deze toegenomen interconnectiviteit het rooster meer kwetsbaar voor externe cyberaanvallen gemaakt.

Volgens het onderzoek, grid kwetsbaarheden hebben grote economische gevolgen – evenals de mogelijkheid van een black out steden afhankelijk van de elektriciteitsnetten. Er wordt geschat dat stroomuitval en storingen kostte de Amerikaanse economie tussen de $ 119 tot $ 188.000.000.000 per jaar, en een enkele gebeurtenis – zoals een succesvolle cyberaanval – kan omhoog van $ 10000000000 kosten.

In maart, de Amerikaanse inlichtingendiensten zeiden dat cybercrime is, meer een bedreiging dan terrorisme, en de voortdurende veranderende aard van cybercriminaliteit maakt het moeilijk om bij te blijven en ervoor te zorgen dat kritieke diensten en infrastructuur voldoende worden beschermd.

Het Department of Homeland Security heeft bevestigd dat in 2012 het aantal cyberaanvallen gecentreerd rond federale agentschappen, kritieke infrastructuur en industriële lichamen in frequentie gestegen met 68 procent in vergelijking met 2011.

Hoewel de toon van het rapport ringen alarmbellen, geen van de ondervraagde nutsbedrijven meldde een succesvolle strijd van hun systemen, en de meeste aanvallen niet eens de noodzaak van een rapport opleveren. Volgens Reuters, een aantal hulpprogramma’s geloven dat het rapport is “overdreven”, en dat de systemen voldoende beschermd zijn door de verplichte normen die door de Noord-Amerikaanse Electric Reliability Corp (NERC) in te stellen.

Arkansas Electric Cooperative Corporation Chief Executive Duane Highley vertelde de publicatie

Het merendeel van die aanvallen, terwijl groot in aantal, zijn dezelfde aanvallen die elk bedrijf ontvangt. Die zijn zeer routine soort aanvallen en we weten heel goed hoe om te beschermen tegen deze. Onze systemen zijn niet kwetsbaar voor aanvallen.

Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get)

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren