CEO van Wipro’s in kaart een toekomst voor IT-diensten bedrijven

Er is een recent interview met Wipro CEO TK Kurien met alle gebruikelijke dingen over bedrijven in de overgang, het trauma van het uitvoeren van veranderingen, en andere dergelijke dingen. Echter, ingebed in zijn er drie waarnemingen die ons een blik in een heerlijke nieuwe wereld kunnen geven van software services bedrijven.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

1. “We kunnen besluiten om een ​​aparte structuur te beheren als een service buiten onze huidige business te creëren. Terwijl wij verkopen aan dezelfde klantenbestand en gaan na de nieuwe klantenbestand, als een service een essentieel onderdeel voor ons zal worden.”

Cloud is natuurlijk de nieuwe, hippe woord rollen de tongen van iedereen, zelfs als ze bestand zijn tegen het op het eerste. Voor IT-dienstverleners, de grote vraag is of er een vlezige rol er voor hen als bedrijven beginnen te migreren naar de cloud. Die bedrijven met een kritische legacy-systemen die nodig hebt om te worden vervoerd naar de cloud zal moeten IT-services bedrijven om een ​​geïntegreerde oplossing te engineeren. Maar wat gebeurt er wanneer, in een paar jaar tijd, deze bedrijven geen hand houden nodig hebben en in staat zijn om gebruik te maken van spotgoedkope, off-the-shelf producten?

Hoe doe je mee in deze wereld als bedrijven kunnen trekken HR, workflow, of storage-oplossingen uit het net voor een fractie van wat het zou kosten als ze aan een onderneming oplossing te zoeken in plaats daarvan?

“Hoe meer uitdagende aspecten met zich meebrengen verschuift naar een marketing- en product-driven business model, waar de IT-diensten bedrijven hebben geen ervaring of marginale ervaring op zijn best”, zegt Alok Shende, oprichter-directeur en principal analyst, Ascentius Consulting, in dit artikel Mint .

2. “We gaan nog veel meer te investeren aan de voorkant van het bedrijf.”

Wat Kurien heeft het over wat andere belangrijke verschuiving in de strategie voor de Indiase IT-diensten bedrijven – die van het inhuren van meer en meer mensen ter plaatse (lokaal) in plaats van de scheepvaart mensen uit India om te werken aan projecten.

Onlangs, Wipro CFO Suresh Senapaty zei ook: “Als het gebeurt we moeten betalen, hebben we geen andere keuze dan de toekomst, zijn we op zoek naar meer op lokaal huren op het terrein en afhankelijk minder op visa Terwijl het grootste deel van het werk kan zijn.. gedaan voor de kust, wat werk moet worden gedaan bij de klant kan worden gedaan door de plaatselijke bevolking, en we zullen niet kijken naar deputatie. ”

Dit, zonder twijfel, is de gevolgen van de “grote visum debacle” van de vorige jaren in aanvulling op de gebruikelijke klachten van de “gestolen” banen als gevolg van outsourcing. Het grootste slachtoffer van dit alles was Infosys, toen de Amerikaanse autoriteiten begon het onderzoek naar de vraag of het bedrijf zich inzet “fraude” met behulp van visa voor kort verblijf aan werknemers in het land te brengen in plaats van toe te passen voor de langere termijn degenen die een langdurig proces meebrengt. Terwijl het ontkennen en betwist deze claims, Infosys besloten om $ 35.000.000 betalen als schikking, verduidelijkt dat er geen strafrechtelijke vervolging of gerechtelijke uitspraken tegen het bedrijf.

Natuurlijk, Wipro is niet de enige die op zoek naar ter plaatse huren in deze hardere klimaten. Tata Consultancy Dienst (TCS) is ook van plan om dat te doen, het aankondigen van een toenemend van zijn 1500-lid personeelsbestand in de VS tot 2.000. Bijna alle andere IT-bedrijven zijn van plan soortgelijke stijgingen als onsite inhuren kan gewoon blijken meer kosteneffectief te zijn wanneer je optelt gerechtelijke schikkingen en kosten van visa, alsmede reis- en verblijfkosten.

3. “Automatisering is een realiteit, en we gaan nu op zoek naar nog veel meer van die gebeuren.”

Geen verrassing hier. IT-diensten bedrijven worden nu al veel commoditized als de stem BPO bedrijf is geweest (of, in een andere categorie, zoals de pc-business heeft). De ene manier in leven te blijven is automatisering, die verlaagt personeelskosten en misschien vermindert ook menselijke fouten. Voor een idee van waar deze wordt geleid – herinneren wanneer auto’s werden volledig geassembleerd door mensenhanden? Ik ook niet.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen