? #CXOTALK: Conversational bots en de toekomst van HCM

ADP: Conversational bots en de toekomst van HCM

De CXOTALK reeks van gesprekken met innovators geeft ons de gelegenheid om de standpunten van de mensen daadwerkelijk vormgeven van onze technologie toekomst horen. Voor aflevering nummer 184, ik sprak met Stuart Sackman, een senior leider van grote HR-dienstverlener ADP.

formele titel Stuart is Corporate Vice President, Global Product en technologie, maar in duidelijke termen, hij is zowel ADP Chief Technology Officer en het bedrijf de Chief Information Officer. Gezien ADP omvang en marktpositie, dit betekent dat hij helpt de toekomst van de HCM en HR-technologische industrie.

Onze CXOTALK gesprek was uitgebreid, duurt 45 minuten en over onderwerpen met inbegrip van de uitdagingen van HR-technologie, de CIO rol, de geschiedenis van de cloud, en indien deze industrie wordt geleid.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Een van de interessante delen van ons gesprek was over de toekomst van de HR-tech. Stuart uitgelegd onderwerpen zoals conversatie bots en uitgewerkt over de rol van gegevens en behavioral economics.

In de volgende segment, brengt hij ervaring ADP met conversatie bots en de voordelen van het toepassen machine learning HCM technologie. Bekijk de korte video hieronder en spring over naar CXOTALK om het hele gesprek zien en lezen een volledige transcript.

Hier worden bewerkt opmerkingen van Stuart op de onderwerpen van bots

Waar vind je de grootste opwinding in HCM zien?

Wij denken dat de volgende grote trend in Human Capital Management is wat wij noemen conversational user interfaces. Wij zijn van mening dat na verloop van tijd HCM, human capital management, oplossingen zullen geautomatiseerde hulp te bieden, en de interface zal meer conversatie zijn.

Vandaag de dag, als je een traditioneel menselijk kapitaal systeem te gebruiken, dat u zich aanmeldt ergens, navigeren ergens, en zoek de mensen [bijvoorbeeld], “Wie zijn mijn high performers? ‘ We denken dat in de toekomst die conversatie zou kunnen zijn.

Dus, je pick-up van uw mobiele apparaat en gaan, “Hey, wie zijn mijn high potentials? ‘ En het systeem zou het terug te keren naar u of zou het systeem machine learning gebruiken om uw leven gemakkelijker maken, dat is eindwaarde. Het systeem kan u eraan herinneren, “Hey, je tijd kaart is te wijten” of “Ik weet dat je werkte een normale week deze week, wil je dat ik naar uw standaard uren in te dienen voor u? ‘ Er wordt gekeken naar uw agenda en weet je gewerkt uw gewone shift.

We denken dat deze wijziging van conversational user interfaces, push en de kennisgeving in gesprek met onze systemen, is een interessante manier dat de technologie heeft ontwikkeld. We werken aan dit in ons lab, en we denken dat het zal de manier waarop mensen interface met de HR-technologie te veranderen.

U bent herdenken de gebruikerservaring met machine learning om de verzamelde gegevens te interpreteren?

Ja, na te denken over het HR-systeem om een ​​bot in de achtergrond dat is het controleren van uw gedragspatronen en werken op afroep voor u om vragen te stellen. Een voorbeeld hiervan zou kunnen worden, is het kijken naar uw agenda en zegt: “Stuart, ik zie dat je gaat worden in Californië. Wist u dat u twee high potential medewerkers zijn er, die een hoog risico van het verlaten van ADP? ‘

Dus, zou het zeggen: “Terwijl je daar bent, heb je twee high potential medewerkers dat een vlucht risico’s zijn. Misschien moet u overwegen hen te ontmoeten voor ontbijt of lunch en praten over carrièremogelijkheden bij ADP, omdat duidelijk, je ze wilt behouden . ‘

Vandaag de dag, dat is moeilijk om te doen, want als mijn admin zet mijn afspraken, ze weet niet wat er gaande is. Ze is niet op zoek onze HR-database, en als het niet top of mind voor mij, dat is iets wat ik zou kunnen missen.

Dat is een voorbeeld van hoe het bot zou interactief, met behulp van machine learning het ziet mijn patronen en zegt: “Stuart houdt om te lunchen met geassocieerde deelnemingen.” En zoals ik andere reizen doen, zal het voortbouwen op die en help me verbindingen binnen de organisatie vast te stellen.

CXOTALK brengt ‘s werelds meest interessante vernieuwers rechtstreeks aan u, zonder filters of onderbreking. Zie onze lijst van de komende afleveringen en lees het volledige transcript van de aflevering 184.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen