Het dilemma in het hart van NBN beleid van de Arbeid

Sinds oppositieleider Bill verkorten en Shadow Communications minister Jason Clare onthulde National Broadband Network (NBN) beleid van de Arbeid eerder deze week, hebben de pratende nota’s van de oppositie aanbevolen verhalen van internet connectiviteit wee.

“Ik heb lopen in gezinnen renden rond het land dat hun kinderen naar McDonald’s elke nacht, niet voor het eten, maar voor de Wi-Fi, omdat ze niet de snelheden die ze nodig hebben thuis voor de kinderen te doen kunnen hun huiswerk, “Clare zei eerder deze week.

Shadow Assistant Treasurer Andrew Leigh stemde ook in met een verhaal van een kleine ondernemer in Burnie.

Hij zegt dat soms, hij moet naar beneden naar de winkels en krijgen een kopje koffie en terug te komen omdat hij nog zo lang voor zijn dossier te uploaden naar de server, “zei Leigh.” Dat is niet een pro-business maatregel.

Echter, het verhaal staat symbool voor een probleem dat de Arbeid heeft te maken met één aangeboden door de minister schaduw communicatie.

“Op sommige plaatsen, mensen kunnen niet eens ADSL. Ze kunnen een huis waar het heeft ADSL en vervolgens tegen de tijd dat ze bewegen in de ADSL-poort is aan iemand anders toegewezen te kopen. En dus vinden ze dat ze worden overgelaten aan toegang tot het internet via een dongle “, aldus Clare.

“Ik ontmoette een verpleegster de andere dag, die heeft te klimmen op het dak van haar huis om haar rooster te downloaden met een laptop en een dongle. Dat is het soort problemen die we zijn het vinden van het hele land.”

In het centrum van wat de Labor partij biedt aan de kiezers – aan de fiber-to-the-lokalen voetafdruk te verdubbelen – is een trade-off om de uitrol te verlengen met twee jaar.

Er zijn veel dingen vergelijkbaar tussen NBN plan van de coalitie en de nieuwe plannen van de Arbeid: Satellite, fixed-wireless, hybrid fiber-coax, het zien van al getekend fiber-to-the-node (FttN) contracten.

Clare heeft gezegd dat de Arbeid verwacht dat de huidige multi-technologie mix uitrol worden uitgesteld tot 2022, maar hij geeft toe het is niet omdat van FttN.

Dat is niet omdat van vezels of als gevolg van koper, is het gevolg van de vertraging bij de uitrol van de HFC “, zei hij maandag.” We zullen bewaren en gebruiken dat ook.

Dus Clare wordt niet betwist het idee van FttN wordt gecompleteerd door NBN 2020 deadline – hij stelt voor de vaste lijn uitrol met twee jaar uit te stellen in ruil voor glasvezel.

Voor die mensen te wachten om te worden aangesloten op de NBN in grootstedelijke gebieden, klagen dat 6Mbps op hun ADSL-verbinding is te traag, het is een vak dat ze bereid zijn om te maken zou kunnen zijn.

Maar is de Arbeid klaar om degenen die zij zeggen klimmen op daken in het hele land elke nacht dat ze moeten het ritueel blijven gedurende maximaal nog eens 24 maanden te vertellen?

Mensen zijn nu al roodgloeiend over het niet hebben van de norm NBN aangesloten zeven jaar na Kevin Rudd en Stephen Conroy kondigde de meestal fiber-to-the-pand NBN, en nu de Arbeid suggereert dat sommige gebruikers wachten nog zes.

En dat is een best-case scenario onder de Labor plan.

Eén ding aanhangers van FTTP moeten toegeven is dat langer duurt en vereist meer arbeid en kapitaal lay-out dan de aanpak van de huidige regering, en dat in de zoektocht naar een snelheid van meer dan 1 Gbps, zij bereid zijn om te ontkennen andere Australiërs enige vorm van fatsoenlijke connectiviteit voor meer dan een half decennium.

“Fast breedband moet als vanzelfsprekend worden beschouwd als een goede elektrische aansluiting in de moderne Australië,” zei Leigh.

Welke klinkt prima en dandy, als het referentiekader is een niet-landelijke woning, want het blijkt dat het aansluiten van een landelijke woning gaat om een ​​paar loops, en nog veel meer kosten dan de zinsnede “vanzelfsprekend” zou impliceren.

Tenminste echt afgelegen gebieden kunnen een 25Mbps verbinding via satellieten NBN te ontvangen, zelfs als ze moet voeden een dieselgenerator het modem, schotel werking en internet-inrichtingen gebruiken.

Mocht het bereiken van de overheid, zal de Arbeid de weinig benijdenswaardige taak om te beslissen welke gebieden zijn de grote winnaars van haar beleid, en welke zullen de verliezers zijn.

En indien die het maken van de beslissing zijn bereid om opgemaakt met een intermitterende, dure internet verbinding werkt op minder dan 2 Mbps voor maximaal een extra 24 maanden, zal het terecht lijkt oneerlijk om die beïnvloed.

Voor een partij die graag de handel onder de vlag van eerlijkheid, het is een grote vraag voor degenen die in de samenleving die aan de verkeerde kant van de digitale kloof om daar te blijven op de belofte van een grote uitbetaling ver beneden het spoor.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data