Met Galaxy S6 ellende, Samsung Z3 staat voor een bottom-up benadering

De verkoop van smartphones leider heeft een probleem.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

In zijn meest recente kwartaal, Samsung is het schatten van een 4,2 procent daling van de operationele winst als Galaxy S6 telefoon verkopen waren beneden de verwachtingen. Een deel van het probleem is een slechte aanname van de kant van Samsung. Hij dacht dat het zou verkopen vier Galaxy S6 handsets voor elke Galaxy S6 Edge, maar er is een hogere vraag voor het laatste dat Samsung niet kunnen voldoen.

Dat is een eenvoudig probleem echter op te lossen, toch? boost gewoon de productie van de Edge-model en alles is goed.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi te bellen ervaring, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; mobiliteit; Apple iPhone 7 plus: 10 redenen om de Samsung Galaxy Note 7 in plaats daarvan halen

Helaas, het kost tijd om die verandering te maken. Plus heeft het bedrijf naar manieren om het overtollige Galaxy S6 inventaris, die kan leiden tot prijsdalingen en dus lagere winstmarges te bewegen te vinden.

Het valt me ​​op dat een groot deel van het probleem is op de high-end van de Samsung telefoon lijn, terwijl de low-end is verrassend: Samsung’s Tizen-aangedreven Z1 stak de één miljoen omzet merk in India.

In vergelijking met de tientallen miljoenen Galaxy telefoons verkoopt het bedrijf, is het moeilijk om de Z1 een succes te noemen. En ik ben nog steeds niet verkocht op het vermogen van Samsung om Tizen te zetten in een Google Android uitdager, maar dat is precies wat Tizen vertegenwoordigt voor de onderneming: Het zou Samsung bieden een clean break van pak peers die Android gebruiken.

Toch is het bedrijf te duwen met Tizen in een bottom-up benadering, eerst met de sub- $ 100 Samsung Z1 en waarschijnlijk follow-up telefoon, de Samsung Z3 beginnen. Later deze maand is de Tizen Developer Summit en er is bewijs dat suggereert de Z3 zal zijn debuut daar.

Op basis van functies die deze week lekte blijkt Z3 een merkbare stap van de voorgaande model. Sam Mobile meldt een 1,3 GHz quad-core Spreadtrum SC7730S processor in de telefoon, 1,5 GB aan geheugen, 8 GB aan opslagruimte, 8 megapixel camera sensor en een 5-inch HD super-AMOLED-display.

Die lijst van specificaties is niet sprongen beter dan de Z1, noch vertegenwoordigt een Tizen-aangedreven uitdager van de Galaxy S6. Ik zou geschokt zijn als de telefoon kost meer dan $ 200, bijvoorbeeld. En ik verwacht dat Samsung om deze los in een breder scala van landen: In april, Samsung breidde haar Tizen app store van twee tot 182 regio’s.

Ik ben nog steeds pessimistischer over Tizen dan ben ik optimistisch, maar Samsung kon nog bewijzen dat ik ongelijk. Amid Galaxy S6 ellende, uitdagingen van andere Android vlaggenschepen en Apple iPhones, de bouw van de Tizen basis van low-cost naar mid-range toestellen zinvol.

Kan Samsung overtuigen van de wereld die het nodig heeft een ander mobiel platform hoewel? Dat is de grote uitdaging voor de toekomst, terwijl Samsung rejiggers de handset productielijnen aan de bovenkant.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Apple iPhone 7 Plus: 10 redenen om de Samsung Galaxy Note 7 in plaats daarvan halen