Ongeregistreerde Opal kaarten bieden anoniem reizen

De New South Wales regering is begonnen met het aanbieden pendelaars ongeregistreerde Opal kaarten, waardoor het openbaar vervoer passagiers de mogelijkheid van het gebruik van de nieuwe ticketing systeem zonder het aanbieden van hun persoonlijke informatie.

Veiligheid, Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get), veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid;? FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS gov’t ambtenaren

The Opal contactloze kaart ticketing systeem begon te rollen uit over Sydney’s vervoersnetwerk van vorig jaar, met de overheid van plan om een ​​aantal zijn op papier gebaseerde multi-trip tickets terugtrekken uit het begin van september.

De NSW minister van Verkeer, Gladys Berejiklian, kondigde vandaag de release van niet-geregistreerde Opal kaarten, met pop-up kiosken die te zien zijn op treinstations over de stad naar de nieuwe kaarten aan pendelaars te verkopen, te zeggen dat de nieuwe kaarten anonimiteit zou aanbieden aan passagiers die wel niet willen dat hun persoonlijke gegevens te delen.

Klanten kunnen nu een Opal-kaart en de belasting waarde te verkrijgen op het op een station en meteen deelnemen aan meer dan 440.000 mensen die toegang tot goedkopere en meer handige reis met Sydney’s nieuwe elektronische ticketing systeem, “zei Berejiklian.” Na een klant heeft zijn niet-geregistreerde Opal kaart van een kiosk, kunnen ze de kaart te laden met een creditcard en reizen anoniem, dat is wat sommige klanten willen.

Echter, zullen de klanten staat vervoer nog steeds nodig zijn om een ​​creditcard of betaalpas wanneer in eerste instantie kopen van een Opal-kaart te gebruiken. Een Transport for NSW woordvoerder vandaag bevestigd dat de passagiers waren niet in staat om een ​​Opal-kaart met behulp van alleen geld van de kiosken of andere verkooppunten te kopen, maar geld kan worden gebruikt als aanvulling op de kaarten.

Tot nu toe zijn pendelaars moesten hun gegevens online registreren om een ​​kaart te krijgen, het aanbieden van hun adres, een e-mail, en betaalgegevens nodig om boven de kaart. The Opal systeem kan reizen de geschiedenis van een forens’s op te nemen, te gebruiken om kortingen voor reizen per week te bepalen.

Transport New South Wales is in staat om informatie over de tijden en locaties voor waar mensen reizen in de stand met behulp van hun Opal kaart te verzamelen.

In juni, de website; bevestigd, dat de politie kon deze gegevens zonder een bevel toegang als onderdeel van de rechtshandhaving onderzoeken. Echter, een woordvoerder van Transport for NSW zei op het moment dat het agentschap in overeenstemming met de wet betreffende de toegang tot persoonlijke informatie.

“Vervoer voor NSW en wetshandhavingsinstanties opereren onder de bestaande wettelijke mechanismen voor de wet agentschappen toegang tot de gegevens – met behulp van een bevel, een dagvaarding of een dagvaarding onder de Personal Information en Privacy Protection Act 1998”, aldus de woordvoerder.

Eerder deze maand, Transport for New South Wales, verdedigde, het aanbieden van toegang tot Opal card reiziger gegevens naar Australische wetshandhavingsinstanties zonder een bevel. Het agentschap zei haar privacy beleid werd ook ontwikkeld met de NSW Bureau van de Privacy Commissioner.

De nieuwe niet-geregistreerde Opal kaarten zijn verkrijgbaar vanaf nu tot het einde van september, van pop-up kiosken op stations verspreid over de Sydney vervoer van Hornsby naar Rockdale, Penrith, en Wynyard.

Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get)

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren