Onnodige afleiding van e-polls land

Als niet voor de vreemde verhaal dat president Arroyo onderging een borstimplantaat operatie in een plaatselijk ziekenhuis, ik ben er vrij zeker van de hitte en het openbaar belachelijk zou niet zijn afgenomen tegen tech onderneming TIM, nadat het dreigde uit haar partnerschap met Nederlands- trekken Venezolaanse bedrijf Smartmatic voor de automatisering van 2010 nationale verkiezingen.

Veiligheid, Singapore naar VPN rol in de inbreuk op het auteursrecht te herzien; veiligheid, Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tik, Legal, Singapore passeert minachting van de rechtbank het recht te midden van veel controverse, Legal, Singapore PM waarschuwt VS over TPP bekrachtiging

Ten behoeve van de lezers die buiten van de Filippijnen, TIM (Total Information Management) vertelde de Commissie over de verkiezingen (Comelec) afgelopen maandag 29 juni, dat het afbreken van de joint venture met Smartmatic nadat het duo de winnende bieder werd verklaard voor de 7,2 miljard peso (US $ 149.700.000) contract. Dit, natuurlijk, zet de landelijke geautomatiseerde peilingen – de eerste voor het land – in gevaar.

Een verbolgen Comelec Jose Melo bestelde de twee kibbelende partijen te lappen hun verschillen of het gezicht van juridische acties voor “speelde” met de poll agentschap en het biedproces. Waar genoeg, voordat de vorige week was, de twee firma’s kuste en opgemaakt.

Het is duidelijk dat TIM’s dreigement uit te trekken is onverstandig. Ik weet niet of het was gemaakt om de aandacht van het publiek af te leiden van onvoltooide integratie papers van hun partnerschap, maar de verhuizing zeker mislukte. Blijkbaar TIM was het niet eens met zeggenschap en controle van het project Smartmatic’s ondanks het feit dat alleen de buitenlandse partner met een 40 procent-aandeel in de deal.

Een vermeende 500 miljoen pesos (US $ 10.400.000) de vraag door TIM eigenaar Jose Mari Antunez – om voor het partnerschap om door te gaan, omdat hij werd gemeld te hebben gesproken – van Smartmatic niet helpen bij het verbeteren perceptie van TIM het publiek. Kortom, de tech onderneming niet uitsluitend bedoeld onnodige afleiding van de voorbereidingen van de geautomatiseerde polls, maar trok ook intriges die vermeden had kunnen worden als het niet maken de dreiging te trekken.

Als verslaggever voor de lokale IT-beat, ik heb Antunez ontmoet in veel industrie evenementen, met name die welke worden georganiseerd door de IT Association van de Filippijnen (ITAP), waar hij is een actief lid. Ook stuurde hij zijn zoon, die ik neem aan dat is zijn opvolger bij TIM, in één van de georganiseerd door onze groep CyberPress forums toen hij niet kon maken het evenement zelf. De man, ik zou zeggen, heeft de juiste houding en verbindingen. Het is alleen jammer dat hij maakte een controversiële zet die hem uiteindelijk zou kunnen achtervolgen voor de rest van zijn leven.

Notes; Het is nog steeds een raadsel hoe veel van de jongens bij Microsoft Filippijnen hebben gemaakt van VSP (vrijwillige scheiding pakket) programma van het bedrijf. Maar tot nu toe, onder degenen die zijn bevestigd als begunstigden van het programma zijn onder andere Rafael “Pepeng” Rollan, Jojo Ayson, Abet Dela Cruz, Sam Jacoba, Karen Yusi en Ferdinand Macatangay.

Ook ik ben net terug van een reis van Kroatië, waar ik ontmoette Eugene Kaspersky, oprichter van het Russische anti-virus bedrijf Kaspersky Lab, en Byron Acohido, een Pulitzer Prize-winnende technologie verslaggever die is bijna een volbloed Filipino. Ik zal een meer uitgebreide blogpost volgende week plaatsen, dus kijk uit voor het.

Singapore naar VPN rol in de inbreuk op het auteursrecht te beoordelen

Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tik

Singapore passeert contempt of court wet te midden van veel controverse

Singapore PM waarschuwt VS over TPP bekrachtiging