? Peppermint: Desktop Linux voor de cloud generatie

Als je het niet erg op de heup wordt verbonden met Google, is er een grote Linux-gebaseerde desktop cloud-besturingssysteem genaamd Chrome OS. Het is op Chromebooks. Maar als je een Linux-gebaseerde cloud-besturingssysteem, waar u kunt een beroep doen op niet-Google-cloud apps wilt, heb je nog een uitstekende keuze: pepermunt.

Pepermunt OS maakt het eenvoudig om cloud-applicaties te integreren met een snelle Linux desktop. Peppemint Six, de nieuwste editie, werd onlangs vrijgegeven. Net als de versie vóór het, is dit een op basis van Canonical ‘s Ubuntu 14.04 op lange termijn ondersteuning (LTS) Linux. Deze editie van Ubuntu zal worden ondersteund tot 2017.

In het bijzonder, is de nieuwste Peppermint gebaseerd op Ubuntu 14.04.2 punt release, die de 3.16 kernel en een verbeterde graphics stack omvat. Waar Peppermint stuurt weg van Ubuntu, en andere belangrijke Ubuntu-gebaseerde Linux-distributies, zoals Mint, is de afhankelijkheid van cloud-gebaseerde applicaties in plaats van de traditionele desktop applicaties.

Dus, bijvoorbeeld, in plaats van het gebruik van LibreOffice of de standaard office suite, Peppermint raadt u aan om Site Specific Browsers (SSBS) gebruiken voor kantoortoepassingen. Met Ijs toepassing Peppermint’s kunt u gemakkelijk het opzetten van cloud-gebaseerde diensten, zoals Google Docs of Zoho Docs, op te treden als uw “desktop” office suite.

Peppermint Ice stelt u in staat om cloud-applicaties eenvoudig toe te voegen aan uw bureaublad. Je kunt zoiets als dit met “Create Application Shortcuts” tool een webbrowser te doen, maar deze niet goed integreren met een Linux desktop menu. Bovendien is het moeilijk om een ​​snelkoppeling te krijgen uit een menusysteem zodra het er is. Ice maakt de integratie van web-apps op het bureaublad eenvoudig.

SSBS ook mogelijk applicaties te functioneren in een standalone methode in plaats van ze uit te voeren met de overhead van een volledige web-browser.

U kunt natuurlijk gebruik maken van de gebruikelijke Ubuntu software-installaties instrumenten, zoals de Ubuntu Software Manager, de standaard Linux-desktop applicaties te installeren. Dat zou missen punt Peppermint’s. Pepermunt levert een snelle Linux-desktop, op basis van lichtgewicht X11 Desktop Environment (LXDE), dat is bedoeld om cloud-applicaties draaien goed op minimale hardware met een goede internetverbinding.

Het doet een groot werk van het op mijn Lenovo ThinkPad T520 laptop. Op deze 2.012 zakelijke laptop met een 2,5-GHz Intel Core i5 processor, 4GBs RAM, een 500GB harde schijf en een geïntegreerde Intel HD Graphics 3000-processor, Pepermunt liep als een kampioen.

Peppermint de ontwikkelaars beweren dat het zal rum op vrijwel elke x86-architectuur met 512MBS RAM. Ik denk dat ze gelijk hebben.

Naast het gebruik van LXDE en cloud-applicaties, Peppermint leent de beste eigenschappen van andere Debian-Ubuntu-gebaseerde Linux-distributie. Bijvoorbeeld, het maakt gebruik van Linux Mint’s Nemo file manager. Wat ik leuk vind Nemo is dat het maakt het gemakkelijk te monteren en beheren van een breed scala van externe netwerk aandelen zoals Windows SMB aandelen, WebDAV, en SFTP over SSH. Dit alles, ik zou kunnen toevoegen, gebruik ik bijna elke dag op mijn desktops.

Voor een web browser, en zijn SSBS, Pepermunt maakt gebruik van Chromium, Google’s open-source-versie van Chrome. U kunt ook de installatie en het gebruik van Chrome. Wat je niet kunt doen is is gebruik maken van Firefox voor SSBS. Dat komt omdat Mozilla gestopt met werken aan het project, Prism, die desktop webtoepassing functionaliteit ingeschakeld.

Terwijl Linux Mint zal blijven mijn favoriete desktop van allemaal, en ik ben een grote fan van Chrome OS op Chromebooks, zal ik de installatie van de pepermunt op oudere systemen van hier op uit. De snelheid op minimaal aangedreven pc’s en cloud-gebaseerde applicaties maakt het een ideale Linux voor low-aangedreven pc’s.

Bij een oogopslag grafiek helpt bij de doelstelling van de juiste cloud storage oplossing; Zes business-class cloud storage services:? Welke is geschikt voor u, Microsoft enterprise primer op Windows Azure netwerken, SaaS en de cloud: Een primer voor IT-professionals

 verhalen

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Een Fedora 22 walk-through; De beste Chromebook ooit: Google’s 2015 Pixel; Maak uw keuze uit 4 staat Chromebooks prijzen van $ 155 tot $ 220, de beste Linux desktop: Linux Mint 17.1; Hands on met Ubuntu 14.04: De beste Ubuntu desktop ooit

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Zes Clicks: De beste Linux desktop-omgevingen

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie