SanDisk lanceert 4TB SAS SSD, ogen meer datacenter turf

SanDisk op dinsdag uitgerold nieuwe enterprise solid state drives met hogere capaciteit en kosten die traditionele draaiende schijven te benaderen.

De Flash-geheugen reus, in eerste instantie bekend om zijn smartphone en draagbare opslag, maar in toenemende mate gezien als een bedrijf het bewapenen van de data center voor enterprise big data en in-memory workloads.

SanDisk lanceerde de Optimus MAX 4TB SAS solid state drive (SSD). SAS is Serial Attached SCSI, dat is een directe verbinding tussen een station en het apparaat. SAS drives kunnen hot-verwisseld zijn.

Het bedrijf is de eerste die 4TB bereiken in een SAS SSD. De overwinning voor datacenters is dat ze kunnen nog steeds dezelfde drivers die ze zouden gebruiken voor hun SAS-harde schijven bij de vaststelling van SSD’s.

In het grote geheel, hebben de economie en workloads opgesteld voor een swap van de harde schijven, die een van de weinige computers gebieden waar bewegende delen nog steeds, om SSD’s zijn, die snellere leest en schrijft, nemen minder ruimte in, en energie besparen. SSD’s worden gebruikt voor warm data en Web content delivery onder andere toepassingen.

SSD’s zijn een van de heetste gebieden in de opslag en, Micron Technology en SanDisk bekeek de onderneming. Gaan stroomopwaarts naar systemen, iedereen, van IBM en EMC voltooien om NetApp naar Fusion-io om up-en-bezoekers, zoals Pure Storage speelt in de ruimte.

Volgens SanDisk, kan de Optimus MAX 4TB SAS SSD verwerken 1-3 volledige schijf schrijft per dag.

Ondertussen SanDisk lanceerde ook de Lightning II Generation 12GB / s SAS SSD, die wordt gebruikt voor high speed data-overdracht. The Lightning lijn bestaat uit drie smaken – Ultra, Ascend, en Eco. Ultra kan 25 volledige schijf te behandelen schrijft met Ascend het leveren van 10 en Eco op drie.

Het bedrijf ververst ook zijn Optimus familie van SSD’s.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip