? SAP Q4 vaste stof met behulp van acquisities

SAP geleverd beter dan verwachte voorlopige resultaten vierde kwartaal, maar analisten opgemerkt dat de financials kregen een impuls van de acquisities van Concur en Fieldglass.

De applicatie software reus zei de pro forma cloud abonnementen en support omzet steeg met 72 procent in het vierde kwartaal van een jaar geleden, of 59 procent in constante valuta.

SAP sprak haar groei cloud en merkte op dat HANA, de analytics engine, “had weer een geweldig kwartaal.”

: SAP bevestigt aankoop van reiskosten platform Concur voor $ 8.3b | SAP verwerft VMS provider Fieldglass | Enterprise verkopers: Kunnen ze schaal en houd het simpel? | Oracle: Het winnen van cloud perceptie spel met IT-kopers

Voor 2014, SAP zei dat cloud abonnementen en support omzet steeg met 45 procent ten opzichte van een jaar geleden tot € 1,10 miljard. Software en software gerelateerde omzet uit diensten steeg met 6 procent (7 procent in constante valuta’s), dat was in lijn met de SAP’s groeidoelstellingen.

Bill McDermott, CEO van SAP, zei dat het bedrijf van plan is om de uitrol van next-gen aanvragen voor HANA in 2015. Het bedrijf houdt een investeerder powwow op Feb 3. Analisten verwachten dat SAP om haar doelstellingen voor het jaar daar.

De totale omzet voor het vierde kwartaal bedroeg € 5460000000, een stijging van 7 procent ten opzichte van een jaar geleden. Analisten verwachtten € 5378000000. Concur geleverd 45.000.000 € omzet in het vierde kwartaal en Fieldglass toegevoegd € 19.000.000.

BMO analist Joel Fishbein zei in een onderzoek noot

Fishbein voegde eraan toe dat software en ondersteuning inkomsten zou hebben gemist verwachtingen zonder Concur. “Dit gaat een trend van trage kernsoftware groei gecompenseerd door acquisitie gedreven cloud ondersteboven gezien het hele jaar,” zei Fishbein.

Evercore analist Kirk Materne was meer charitatieve. Hij zei dat de sleutel voor SAP is het instellen van een realistische verwachtingen bar voor 2015.

“Terwijl Concur zal naar verwachting een belangrijke katalysator voor cloud-abonnement en ondersteuning omzet in het komende jaar, het zien van de ‘legacy’ SAP cloud-aanbod groeit in de 30% bereik is een bemoedigend resultaat, in onze ogen,” zei Materne.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid