SAP Ventures maakt eerste investering: Cloud naleving stevige Convercent

SAP Ventures, de onafhankelijke venture capital arm van de Duitse software-gigant, heeft zijn eerste investering van het nieuwe fonds gemaakt.

De gelukkige winnaar is Convercent, een private Denver gevestigde leverancier van cloud-compliance en analytics software.

SAP’s investering in haar HANA in-memory computing-producten werpt zijn vruchten af ​​als het aantal klanten stijgen

Convercent produceert een alles-in-één-type platform voor het structureren en onderhouden van vrijwel elk aspect van het bedrijfsleven compliance, variërend van basisopleiding over ethiek en beleid om volledige onderzoeken.

Beschikbaar in meer dan 50 talen, Convercent’s software is beschikbaar voor desktop en wordt ook aangeprezen om te worden ondersteund op elk mobiel apparaat.

Melissa Lea, chief wereldwijde compliance officer bij SAP, meer licht werpen op de rente van SAP in Convercent met een beschrijving van een aantal ingewikkelde alternatieven

De moderne naleving executive moet waarborgen operaties holistisch te beheren, in een steeds complexere regelgeving, al die tijd toont resultaten in de board room en het aansluiten van interne afdelingen zoals HR en audit om een ​​ethische cultuur te rijden. Om dit te doen, moet je verder gaan dan stukje bij beetje toepassingen, spreadsheets en e-mail en doe het door middel van cloud-gebaseerde, data-driven technologie die medewerkers op alle niveaus ingrijpt.

SAP Ventures leidde de Serie B round, het verhogen van $ 10 miljoen in het proces. SAP Ventures managing director Doug Higgins zal ook toetreden tot de raad van bestuur Convercent’s.

Extra deelnemers bestond uit bestaande investeerders Azure Capital, Rho Capital Partners, en Mantucket Capital. City National Bank bleef ook op met een toename tot Convercent schuld faciliteit.

SAP Ventures gestart met een nieuwe financiering zwembad, in september, na het verhogen van meer dan $ 1 miljard in het afgelopen jaar. De VC bedrijf heeft gewerkt aan de uitbreiding van zijn internationale aanwezigheid waarbij de focus op het aanwakkeren van de investeringen voor big data analytics en startups.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid