SAP wordt steeds populairder onder Braziliaanse MKB

Softwarehuis SAP heeft een bescheiden groei in het midden- en kleinbedrijf (MKB) markt in Brazilië bereikt, zo blijkt uit onderzoek.

De jaarlijkse studie over de lokale IT-trends uitgevoerd door Braziliaanse business school Fundação Getúlio Vargas (FGV) uitgevoerd suggereert dat SAP’s marktaandeel in het segment van de bedrijven met maximaal 170 gebruikers is gestegen van 10 procent in 2014 tot 11 procent in 2015.

SAP groeit in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, dankzij het ontbreken van legacy-infrastructuur die hen in staat stelt om hun tegenhangers haasje in de ontwikkelde markten lokale bedrijven ‘.

Dit is het tweede jaar van de Duitse leverancier is hetzelfde groeipercentage bereikt. Het bedrijf is zwaar bevordering van de KMO-aanbod onder de Business One kanaal, dat een klantenbestand in Brazilië van ongeveer 6.000 bedrijven heeft.

groei van SAP is ook gerelateerd aan de lichte underperformance van de Braziliaanse ERP-leverancier en marktleider TOTVS, die 50 procent van de MKB-markt bezit, een daling van 51 procent vorig jaar en 52 procent in 2014.

Andere grote leveranciers die een significante aanwezigheid onder de kleinere bedrijven hebben onder meer Oracle, met 9 procent van de markt en Infor, met 4 procent in 2015.

Binnen bedrijven die een IT-estate ondersteunende 170-700 gebruikers draaien, TOTVS was de marktleider met 40 procent van de markt in 2015, terwijl SAP heeft een marktaandeel van 25 procent.

SAP is echter de leider onder grote ondernemingen: het houdt 51 procent van het marktaandeel als het gaat om organisaties ter ondersteuning van meer dan 700 gebruikers. Het wordt gevolgd door Oracle, met 21 procent, TOTVS (20 procent) en Infor (20 procent).

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf