SAP ziet er naar Indiase dorpen te transformeren

NEW DELHI – SAP is op zoek naar efficiëntie en transparantie in de levering van de burger diensten van India om dorpen te verbeteren en heeft een mobiele applicatie om kritische waarschuwingen te bieden tijdens noodsituaties gelanceerd.

De Duitse softwareleverancier onthulde haar eerste initiatief “e-enabling gram panchayat” at Soda dorp, Rajasthan, dat wordt geleid door Chhavi Rajawat, alleen sarpanch India’s met een MBA. Een sarpanch is een democratisch gekozen hoofd van een dorp-niveau wettelijke instelling lokaal zelfbestuur te verzekeren, of wat wordt genoemd gram panchayat.

SAP is in het proces van begrip en reengineering sarpanch functies om beter te weten de omvang van het leveren van de burger diensten zoals geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten, en automatisering van records voor een betere zichtbaarheid op de budgetten en inkomsten.

India heeft meer dan 600.000 gram panchayats die uitdagingen die slechte of geen internet connectiviteit, slechte wegen, slechte water en sanitaire faciliteiten omvatten onder ogen zien.

Wij zijn gericht op het verkrijgen van het platteland van India toegang tot de dienstverlening aan de burgers en een administratie die is transparant en controleerbaar, “Peter Gartenberg, managing director van SAP India, zei op een persconferentie hier gehouden vrijdag op SAP World Tour 2011.” We hebben hetzelfde gebracht focus naar Soda [als] onderdeel van onze algemene inspanningen om uit te reiken naar 1 miljard mensen met SAP-oplossingen.

De softwareleverancier zal ook het opzetten van een computerlokaal in Soda elementaire computervaardigheden onder de dorpelingen te bevorderen. Dit is onderdeel van Project Lakshya, een programma dat is ontworpen om elementaire computervaardigheden te verlenen aan 100.000 kansarme jongeren in India tegen eind 2011.

Rajawat zei: “Er zijn een heleboel van de overheid regelingen zoals die voor gehandicapten, weduwen en de oude De voordelen van deze regelingen niet de mensen te bereiken, want er is geen goede gegevens beschikbaar op dorpsniveau..”

SAP zal eerst richten op het verbeteren van de efficiëntie en transparantie in het leveren van geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten van Soda, alvorens aan de volgende fase, waar het zal zich richten op de ontwikkeling van projecten.

Mobile een veiligheids-tool; SAP ook een hulplijn mobiele applicatie gericht op het helpen Indiërs met kritische, onmiddellijke waarschuwingen tijdens noodsituaties ontwikkeld. De app biedt real-time instructies en een bron gids voor spoedeisende hulp.

Met real-time intelligence-mogelijkheden en location-based informatie, zal de applicatie de openbare veiligheid en de veiligheidsdiensten evenals zowel staats-en lokale overheden te helpen zorgen voor een betere voorbereiding op en preventie, dienstverlening en responsiviteit verbeteren, en de veiligheid en de resultaten veiligheid voor de burgers te verbeteren, zei SAP.

De leverancier zal samenwerken met lokale en nationale overheden en state-niveau politie bereid om de hulpdiensten te bieden aan haar burgers.

In geval van nood, details van een burger kan worden uitgevoerd door het indrukken van een aangewezen “hot button”, die wordt doorgestuurd naar de politie meldkamer gestuurd naar een hulplijn, of naar een nabijgelegen ziekenhuis en burger activist het dichtst bij hen voor een snelle hulp. De applicatie kan ook sturen tijdkritische informatie over de locatie van het slachtoffer alsmede persoonlijke gegevens zoals naam, adres en contactgegevens, die kan worden vooraf geladen in de applicatie.

Bovendien kan het de zorg instructies en informatie aan te bieden door middel van stap-voor-stap video-verhalen en de follow-along demonstratie in het geval van een dodelijke gezondheid crisis, aldus SAP.

Swati Prasad is een freelance IT-schrijver gevestigd in India.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen