Schaal terug NBN om de begroting op te slaan: Palmer

Ondanks de regering al investeert meer dan AU $ 7300000000 in de National Broadband Network tot op heden heeft Palmer United Partijleider Clive Palmer zei dat de NBN terug kan worden geschaald naar de kosten AU $ 7 die eraan in plaats van AU $ 45000000000.

Palmer, zal een miljardair mijnbouw magnaat die de zetel van Fairfax gewonnen op de 2013 federale verkiezingen een belangrijke rol spelen in de vraag of wetgevende agenda en de begroting van de overheid krijgt door de senaat van volgende maand toen drie senatoren Palmer’s en uitgelijnd autoliefhebbers Partij senator Ricky Muir houden het machtsevenwicht.

Spreken in het Comité voor Economische Ontwikkeling Australië (CEDA) State of the Nation conferentie in Parliament House vandaag Palmer zei dat de regering de bewering van een “budget noodsituatie” echt was niet in vergelijking met de schuldenproblematiek waarmee vergelijkend naties.

“Over het algemeen de begroting economische criteria die we hebben een schuld probleem is onzin. Het is gewoon onzin,” zei hij.

Als een Australisch, ik denk niet dat het goed is voor onze regering niet trouw aan haar burgers en het opzetten van een oriënterend debat alles over niets.

Hij bekritiseerde de heffing tekort, en een aantal van de andere maatregelen in de begroting om de schuld te verminderen, en zei dat was het aan hem, zou het NBN investering de eerste, om geld te besparen om te snijden zijn.

Wat zou ik doen als ik de minister-president was?

“We hebben het NBN, de uitgaven AU $ 45000000000 op het NBN om een ​​betere internet dekking te krijgen in Australië. Als we een blik op het land, we break it down, er is echt slechts ongeveer een AU $ 7000000000 uitgaven ter hoogte van waar we moeten gaan naar plaatsen waar er geen internet dekking voor de handel en het bedrijfsleven en de infrastructuur om te groeien “, aldus Palmer.

Als we kijken naar plaatsen als Sydney, Melbourne, is er goed binnenlandse vraag daar en de industrie kan voldoen aan deze behoeften, en dus ze moeten. Overheid niet efficiënt zijn.

De regering heeft aangegeven dat meer dan AU7.3 miljard is geïnvesteerd in de NBN-to-date, met veel contracten reeds afgesloten voor extra investeringen in het project. Onder de nieuwe multi-techology mix model voor de NBN, heeft de overheid van de Coalitie ook afgedekt zijn investering in de NBN op AU $ 29500000000.

Zoals ook de overheid verwacht een rendement op zijn investering in de NBN maken, de investering in het project is niet on-budget.

Palmer ook gesuggereerd dat Australië schakelt de Amerikaanse onderzeeërs, kladjes premier Tony Abbott betaald ouderschapsverlof regeling, kladjes directe actie tegen klimaatverandering, en elimineren alle overlappingen tussen de federale overheid en de deelstaten. Hij zei dat dit allemaal in totaal tot meer dan AU $ 100.000.000.000 in de begroting besparingen.

“Dat geeft ons meer dan AU $ 100.000.000.000 aan besparingen. Als onze politici had een politieke brein in hun lichaam, zouden ze een van die beslissingen zou ik zojuist noemde u bent veel beter verteerbaar dan beseffen wat we doen in de huidige budget, “zei hij.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data