SEA naar Intel-powered smartphones in de ‘nabije toekomst’ te zien

Intel is op zoek naar het opvoeren van de introductie van de Atom-smartphones op de markt, met de nieuwste in de vorm van de Acer Liquid C1 smartphone, die vandaag werd onthuld.

Zuidoost-Azië zal zijn vroege begunstigden van de inspanningen van de chipmaker om zijn smartphone plannen, gezien het feit dat Thailand is aangewezen als de lancering markt voor de Liquid C1 te bevorderen. Een senior executive Intel voegde hij zal worden “teleurgesteld” als het duurt drie maanden voor de handset om zijn weg te maken in vele andere markten in de regio.

Sprekend op de website op donderdag, Uday Marty, Intel’s managing director voor Zuidoost-Azië, erkend zijn er “ups en downs” geweest aangezien het bedrijf onthulde haar; smartphone wegenkaart. Dat gezegd hebbende, de chipmaker had “zeer solide vooruitgang” in 2012 gemaakt en dit werd aangetoond met de lancering van de eerste Intel-powered smartphone– de Xolo X900 –in India door lokale telefoonmaker Lava International in april 2012, Marty genoteerd.

Vandaag, met de Liquid C1 smartphone – die wordt aangedreven door Intel’s Atom Z240 processor, codenaam “Lexington” – voor de Thaise markt, Acer aankondiging markeert de negende smartphone aangedreven door Intel in negen maanden, zei hij, eraan toevoegend dit toonde het bedrijf inzet voor de smartphone-platform.

Acer Liquid C1 smartphone wordt geleverd met een 4,3-inch scherm met een 2000 mAh batterij die 9 uur 3G gesprekstijd en een geavanceerde grafische engine met een 8-megapixel camera beschikt over een burst-modus sjacheraars duidelijkere beelden, zelfs bij beweging vast te leggen. Naast de Atom Z240 processor, die is geoptimaliseerd voor de Android 4.0 besturingssysteem (OS), Intel ook op voorwaarde dat de XMM 6265 modem voor HSPA + connectiviteit, zei Marty.

Andere smartphones met Intel-processors bevatten Lenovo’s aankomende K900, Motorola Mobility’s Razr i en; Safaricom’s Yolo, die werd gelanceerd in Kenia afgelopen vrijdag.

De Atom Z240 processor werd onthuld op de Consumer Electronics Show (CES) eerder deze maand, en is gericht op de “value smartphone” markt. Volgens Intel, de nieuwe processor brengt hoge prestaties voor snelle surfen op het web, rijke multimedia en een Android-applicaties ervaring. Mike Bell, vice president en general manager van Intels mobiele en communicatiegroep, zei dat de low-power Atom-platform in staat stelde om nieuwe marktsegmenten aan te pakken en de groeiende portfolio smartphone aanbod te verbreden.

Marty zei zowel Intel en Acer koos Thailand naar de Liquid C1 smartphone te lanceren, want het is een belangrijke markt, met een jonge mobiele gebruiker publiek. Sommige 67 miljoen mensen wonen in het land, die een gemiddelde bevolking leeftijd van 34 jaar heeft, en IDC had voorspeld 6.000.000 smartphones zal alleen worden verkocht in 2012, merkte hij op.

De overheid ook; onlangs gesloten haar 3G-spectrum veiling, met de exploitanten Advanced Info Service (AIS), Total Access Communication (DTAC) en True Move bieden met succes voor een vergunning. Dit zal naar verwachting exploitanten aansporen om 3G-smartphones aan consumenten te bevorderen, voegde hij eraan toe.

Hij onthulde dat een aantal andere Zuidoost-Aziatische markten zullen hun handen te krijgen op de Acer smartphone in de “nabije toekomst”, maar was niet in staat om meer informatie over de markten en de daadwerkelijke lancering data te onthullen. “Ik zal heel teleurgesteld zijn als [lanceringen in deze markten] niet plaatsvinden in [de volgende] drie maanden,” zei hij.

Consumenten op zoek naar Intel-gebaseerde 4G handsets zullen moeten langer wachten een tijdje, dat wel. Marty zei dat de “LTE gate” is de reden waarom markten zoals Singapore, die zijn op weg naar 4G evolutie op lange termijn (LTE) netwerken, zijn geen Intel smartphones zien, gezien het feit dat de processoren bieden geen ondersteuning voor de nieuwste draadloze technologie.

Hij zei Intel heeft validatie voltooid en zullen er meerdere varianten van LTE hebben in de markt dit jaar, te beginnen met single-mode data, gevolgd door multimode data en spraak. “We hebben silicium zendingen voor onze single-mode data module gestart en zal de oplossing in volume in het eerste kwartaal van 2013, gevolgd door de overbrenging van multimode data en spraak later dit jaar ramp.”

CEO Paul Otellini zei in een vroegere analist call dat, terwijl Intel boekt vooruitgang met LTE-modems, is het niet verwacht om een ​​geïntegreerde LTE modem en applicatie-processor tot 2014, meldde tech nieuwssite EE Times. Otellini zei dat de eerste mobiele telefoons met Intel-LTE geleverde vermogen werd verwacht dat ze vroeg te lanceren in 2014 tijdens de Mobile World Congress (MWC) beurs.

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Mobiliteit, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen toch te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice