Seagate werkt laptop solid state hybride aandrijving, voegt desktop-versie

Seagate bekendgemaakt de andere dag dat het werd, het stopzetten van de productie van de 7.200 rpm laptop drives later dit jaar, en, zeker niet toevallig, heeft aangekondigd dat de nieuwste versie van zijn notebook solid state hybride aandrijving is nu beschikbaar.

Het loslaten van de Momentus XT naam het voor eerdere versies van de apparaten had gebruikt, Seagate is nu alleen maar te verwijzen naar de aandrijving als de Laptop SSHD lijn. Er is ook de Laptop Thin SSHD familie voor ultradunne laptops en een desktop SSHD serie is net gelanceerd.

Seagate beweert dat de nieuwste generatie van Laptop SSHD is tot 40 procent sneller dan de vorige iteraties, tijdens het uitvoeren van vijf keer zo snel als een typisch 5.400 rpm laptop harde schijf. Het zal beschikbaar zijn in een 1 TB capaciteit, terwijl de laptop Thin SSHD zal komen in een 500 GB versie voor ultrabooks en soortgelijke slanke portables.

Zoals met zijn laptop broers en zussen, de 3,5-inch Desktop SSHD voorzien van flash-geheugen in combinatie met een conventionele harde schijf sneller boot-ups met terabyte capaciteit te bieden. In het bijzonder zal de line-up 8 GB NAND flash-geheugen, en ofwel 1 TB of 2 TB harde schijven spinnen bij 7.200 rpm hebben.

Volgens AnandTech, zal de Desktop SSHD prijzen zijn $ 99 voor de 1TB schijf en $ 149 voor de 2TB-versie, terwijl de 1TB Laptop SSHD kost $ 99 en de 500GB Laptop Thin SSHD kost $ 79. Die prijs punten zijn ongeveer $ 15 tot $ 20 meer dan Seagate harde schijven zonder de vaste toestand kenmerken, waardoor ze een no-brainer upgrade, zelfs als je nog wilt een traditionele harde schijf in plaats van een puur solid state storage-oplossing.

Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafelen

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Laptops, Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafels, mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, laptops, Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop , Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare