SingTel brengt LTE aan bedrijven, consumenten

actualiseren SINGAPORE – Singapore Telecommunications (SingTel) is de tweede van de drie lokale telco’s om commercieel te lanceren evolutie op lange termijn (LTE), of 4G, mobiel breedband service, na M1 lanceerde zijn dienst in juni van dit jaar. Het is echter de eerste om deze diensten voor zowel consumenten als zakelijke klanten.

Volgens Yuen Kuan Moon, executive vice-president van SingTel Digital Consumer Group, de nieuwe LTE mobiele breedband service, genaamd Breedband on Mobile Prestige 75, zal beschikbaar zijn vanaf 22 december en kost nieuwe abonnees S $ 69,90 per maand. Bestaande Premium 21 klanten kunnen upgraden naar de dienst met een maandelijkse S $ 10 top-up. Het plan zal in eerste instantie worden beperkt tot USB-dongle modems, die vrij zijn om de abonnees zal gegeven worden, voegde hij eraan toe.

Sprekend op een persconferentie hier Dinsdag Yuen merkte op dat de eerste dienst implementatie zal gericht zijn op het Central Business District, maar zal snel uitwaaieren naar hogere dataverbruik regio’s zoals de Boomgaard, City Hall, Marina Bay, River Valley Tanglin, Newton, Noveen , Kallang, Rochor, Outram, Tanjong Pagar, Woodlands en Ang Mo Kio, onder anderen.

De LTE dienst zal terug naar SingTel 3G-gebaseerde Premium 21 dienst vallen wanneer gebruikers uit te gaan van de LTE dekkingsgebied, voegde hij eraan toe.

Hij wees erop dat de telco verwacht 80 procent dekking te raken over de stadstaat in 2012, en 95 procent dekking van het eerste kwartaal van 2013.

Hij zei dat de typische download snelheid bereik voor LTE – naar verwachting tussen de 3.4Mbps (megabits per seconde) en 12 Mbps in eerste instantie – zal naar schatting 5Mbps sprong voor de basissnelheid te zien wanneer netwerkdekking 80 procent bereikt.

Zoals het nu is, is de LTE-dienst naar verwachting meer dan twee keer sneller dan de huidige 3G-gebaseerde diensten, en beschikt over 20 milliseconden tot 40 milliseconden van het netwerk latency ten opzichte van 50 milliseconden tot 100 milliseconden tot HSPA +, zei hij.

Nooit meer “buffet” data-abonnementen; In termen van de datacapaciteit voor SingTel Broadband on Mobile Prestige 75 plan, gebruikers 10 gigabyte (GB) van de LTE-gegevens en 50 GB bij het surfen op het 3G-netwerk te ontvangen, Yuen gewezen.

Uitwerken, zei hij intern onderzoek op dataverbruik trends onder gebruikers van zijn 3G mobiele breedband dongles en tablet-apparaten is gebleken dat 89 procent van de abonnees gebruikte hieronder 10GB aan data per maand. Relatief, 10 procent gebruikt 10GB boven en onder 50 GB data, terwijl minder dan 1 procent boven 50GB gebruikt.

Met andere woorden, 11 procent van de abonnees verbruikt ongeveer 60 procent van het dataverkeer tussen de maanden juni en november van dit jaar, toen de enquête werd uitgevoerd, legde hij uit. Dit was de eerste keer dat SingTel publiekelijk haar klanten ‘data gebruikspatronen onthuld.

“Onbeperkt data-abonnementen vreemde gedrag bij consumenten aan te moedigen, zoals het buffet stijl van de verbruiksgegevens,” zei Yuen, en merkt op dat dit niet duurzaam en rechtvaardig voor de telco op de lange termijn.

Hij voegde toe dat de 10 GB aan gegevens voor LTE gebruik zou blijven, zelfs als mobiele breedband snelheden te verbeteren. Hij erkende dat dit zou leiden tot een toename van de consumptie van gegevens, maar merkte op dat SingTel van mening dat de voorziene bedrag was meer dan genoeg voor de meerderheid van de gebruikers.

Wanneer de toegekende 10GB wordt overschreden, zal de abonnees worden gefactureerd overtollige kosten van S $ 0,512 per MB tot een maximum van S $ 94,16 per maand, de telco vermeld.

Yuen merkte ook op dat sinds LTE-ready tablets of smartphones zijn momenteel nog ter plaatse niet beschikbaar is, zal SingTel niet de invoering van dienstenpakketten voor die apparaten.

Echter, verwacht hij 4G-toestellen op de markt kwam in 2012, en de telco zal de uitrol van nieuwe databundels wanneer deze apparaten komen.

Hij ontmoedigd ook gebruikers van de aankoop LTE handsets van andere markten voor gebruik ter plaatse, omdat de 4G-technologie is nog niet gestandaardiseerd en het testen van het apparaat op het netwerk is nog gaande.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

M1 was de eerste in Singapore om de commerciële LTE-service, in juni te lanceren dit jaar, gericht op het bedrijfsleven met de eerste dekkingsgebied te focussen op belangrijke gebieden binnen de lokale financiële district.

De mobiele operator is niet gebleken typische download snelheden, maar de theoretische downloadsnelheid van 75Mbps is vergelijkbaar met wat SingTel is wervend. M1 toevoegde dat de theoretische download- en uploadsnelheid respectievelijk zou worden opgewaardeerd tot 150Mbps en 75Mbps, uiterlijk eind 2012.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice