SingTel, Ericsson tot 5G inzet studeren

Singtel zegt dat het werkt aan een blauwdruk voor 5G inzet in Singapore en ook zal werken met telecom-apparatuur maker, Ericsson, om potentiële 5G implementaties te identificeren.

De telco zei dinsdag dat een memorandum van overeenstemming met Ericsson aan “de studie van de toekomst van de 5G netwerken en toepassingen” voor bedrijven en consumenten ondertekend. De samenwerkingsovereenkomst zal omvatten workshops vestigen 5G eisen, evenals ideeën uit te wisselen en te werken aan piloten met potentiële technologieën op de volgende generatie mobiele netwerk.

SingTel Group CTO Tay Soo Meng opgemerkt dat het mobiele netwerk standaard biedt belangrijke verbeteringen, zoals in de buurt van nul vertraging in de levering van de aanvragen voor het op afstand bediende systemen, hoge data doorvoersnelheden van meer dan 1 Gbps, en ondersteuning voor meerdere aangesloten smart devices.

De Ericsson partnerschap volgt op een eerder initiatief Singtel geïnkt in november met de Chinese netwerk apparatuur reus, Huawei, om te werken aan een 5G Joint Innovation Program, die diende als een onderzoeks-hub voor de volgende generatie mobiele breedbandtechnologieën. Onderzoek naar aanleiding van deze is gericht op het uiteindelijk maakt het voor zowel Singtel en Huawei om 5G proeven uit te voeren.

De Singapore telco zei ook dat het was duwen voor de voltooiing van een wereldwijde 5G whitepaper dat als een blauwdruk voor de mobiele communicatie-industrie zal dienen, gedetailleerde richtlijnen voor de mogelijke toepassingen van het netwerk en prestatie-eisen, netwerkarchitectuur, spectrum, en intellectueel eigendom rechten.

De whitepaper wordt momenteel ontwikkeld door de Next Generation Mobil Network (NGMN) Alliance, waarvan 24 operators wereldwijd, waaronder Singtel omvat, en is gepland om te worden gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona van maart 2015.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice