SK Telecom nettowinst lootjes, geloften om inkomsten te diversifiëren

SK Telecom, de grootste mobiele provider van Zuid-Korea, meldde dinsdag dat de nettowinst daalde 15,8 procent in 2015, voornamelijk als gevolg van verliezen op een belegging in aandelen van affiliate SK Hynix.

jaarlijkse netto winst van de telecom was ₩ 1516000000000 (1240000000 $) in 2015, een daling van 192.000.000.000 won van het bedrijf de nettowinst van 1708000000000 ₩ (14160000000 $) in 2014.

SK zei dat de oorzaak van de nettowinst daling is schade als gevolg van haar 22-procent belang in affiliate SK Hynix, de tweede grootste halfgeleider Zuid-Korea fabrikant.

inkomsten SK Telecom was 17137000000000 ₩ ($ 14,20 miljard), randen een daling van 0,2 procentpunt op grond van een aantal kostenbesparende maatregelen om klanten, zoals het elimineren van sign-up kosten, het verminderen van interconnecties kosten, en een stijging in abonnees verdienen mobile fee kortingen-contract basis, aldus het bedrijf.

SK’s bedrijfsresultaat bedroeg 1708000000000 ₩ (14160000000 $), een daling van 6,4 procent ten opzichte van 2014, als gevolg van eenmalige loonkosten als gevolg van een speciale pensioenregeling vorig jaar geïmplementeerd.

SK Telecom probeerde haar Dour nettowinst aankondiging in evenwicht te brengen door te herinneren investeerders van haar recente grote stappen voorwaarts gezet om nieuwe bedrijven en de bronnen van inkomsten te ontwikkelen.

SK zei ook dat het van plan is om meer low-end smartphones vrij te maken voor de Zuid-Koreaanse markt, zoals de Luna, lanceerde vorig jaar, en de Sol, eind januari gelanceerd. SK verraste lokale markt watchers door de verkoop van 150.000 Luna telefoons en meer dan 10.000 eenheden van de Sol in slechts een week.

SK schudde van de binnenlandse telecom sector als het kabel-tv dienstverlener CJ Hellovision voor ₩ 1500000000000 (1250000000 $) in november vorig jaar overgenomen, en werd het land de op een na grootste aanbieder van betaal-TV-uitzendingen en internet-gebaseerde, over-the- top (OTT) video.

Met de overname SK liet het menens is met het genereren van nieuwe profit bronnen als een media platform operator, maar de M & A kwam ook in een periode van overgang voor de lokale telco’s als ze zoeken naar nieuwe bronnen van inkomsten en aan te passen aan hervorming van de regelgeving.

Uitbreiding naar de media platform bedrijf lijkt centraal in de strategie van SK Telecom CEO Jang Dong-hyun, die het roer in het begin van 2015 nam te zijn.

SK moet het aantal mobiele en vaste telefoonaansluiting te verhogen, volgens het verslag van dinsdag door KDB Daewoo Securities. Dat zal dienen als een uitvalsbasis van waaruit SK ivd diensten kan leveren. Ten eerste moet het regulerende monsterrol passeren.

Maar concurrerende telecom KT en LGU Plus hebben overtreding gehuild over de M & A, zegt dat het komt neer op monopolistisch gedrag. Het ministerie van Wetenschap, ICT en Toekomst Planning (MSIP) – de overheidsinstelling met de bevoegdheid om ofwel blokkeren of goedkeuren van de deal – had zelfs een paneldiscussie over de deal in Seoul op woensdag.

SK sluit zich aan KT in het effectief creëren van een betaal-TV-duopolie in Zuid-Korea. De twee bedrijven hebben geprobeerd voor te bereiden op wat de lokale media wel de onvermijdelijke “doemscenario”, dat is in de VS gevestigde Netflix invoeren van de Zuid-Koreaanse markt.

Dat is precies wat er is gebeurd. Netflix kondigde binnenkomst in Zuid-Korea samen met ongeveer een extra 130 landen over de hele wereld vorige maand op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Maar de Netflix effect in Zuid-Korea blijft onduidelijk.

“Ik denk dat de populariteit van Netflix kunnen in Korea worden beperkt. Maar zoals je weet dat er fans voor de Amerikaanse dramaserie in Korea”, aldus Moon Ji-hyun, een analist voor KDB Securities.

Niemand kent de toekomst, maar het Koreaanse kijker gedrag is echt anders dan de mensen in de Verenigde Staten. Koreanen zijn meer vertrouwd met de gratis te downloaden en het bekijken van korte clips in plaats van de lange duur dramareeks op het internet.

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

SK Telecom samengevoegd met CJ Hellovision om zijn bod als een all-round media platform operator te stimuleren. SK Broadband, de kabel en internet-tv dienst affiliate, is niet zo winstgevend geweest in het recente verleden met het aantal abonnees ver achter bij die van zijn rivaal KT Corp.

Na de CJ Hellovision overname en de verwachte fusie met dochteronderneming SK Broadband, zal SK Telecom een ​​jaarlijkse omzet van ₩ 4000000000000 en een pay-TV abonneebestand van 7,5 miljoen euro hebben.

KT is de grootste telecom Zuid-Korea met een abonneebestand van 8,5 miljoen euro, waarvan ongeveer 2 miljoen uit de KT Skylife satellietuitzendingen service. Het is zinvol voor Netflix om samen te werken met een grote Zuid-Koreaanse telco als SK of KT, maar of Netflix is ​​ook geïnteresseerd in een samenwerking is onbekend. Het zou moeten werken aan een winstdeling overeenkomst met een potentiële partner.

Netflix was naar verluidt in gesprek met alle drie de vervoerders in Zuid-Korea – KT, SK en LGU Plus – haar media-inhoud via internet-tv’s die worden aangedreven door lokale vervoerders te verkopen, maar de discussies tot stilstand gekomen met betrekking tot winstdeling.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Budget telefoons en kabel-tv

Netflix vast aan de gebruikelijke 90:10 contract en eiste de dragers uit te breiden gratis gebruik van Internet Data Centers (IDC), volgens de lokale media. Internet TV service providers in Zuid-Korea contract met aanbieders van inhoud op een 35:65 winstdeling overeenkomst en transporteurs rekenen extra betalingen voor het gebruik van IDC.

“Dat [abonneebestand] kan worden ingeroepen als gebruikers van inhoud. Er moet een strategisch partnerschap met een aantal lokale telco of media platform operators zijn. Je kunt een vergelijkbaar voorbeeld in Japan te zien. Al Netflix ging naar Japan in september. Partnership banden [in Zuid-Korea] zou vergelijkbaar zijn met Japan te zijn “, aldus de analist.

Maar SK en KT zijn geen vrienden, met slechts 1 miljoen abonnees het scheiden van de crosstown rivalen voor de hoogste positie in de Zuid-Koreaanse markt voor betaaltelevisie.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Voer Netflix