Spectrum verdeelsleutel aan ivd, 5G: ACMA

De twee grootste kansen voor het spectrumbeheer in de aanloop naar 5G en het Internet of Things (IoT) zijn spectrum te delen en de huidige herziening wordt uitgevoerd door de overheid, volgens Christopher Hose, uitvoerend directeur van de Australische Communicatie en Media Autoriteit (ACMA) Spectrum planning Branch.

“Er zijn twee zeer grote en belangrijke mogelijkheden: De eerste is de technologie en wat het zou kunnen betekenen voor het delen in de toekomst”, aldus Hose, spreken op de ACMA Spectrum Tune-Up event op maandagochtend.

Delen is erg veel op de kern van wat we doen in het beheer van het spectrum, maar het is in het verleden beperkt door praktische beperkingen in de technologie. Voor een lange tijd nu, hebben het idee van dynamische toegang tot het spectrum en het gebruik van geolocatie en databases, enzovoort een wereld waar het delen wordt bijna automatisch en zeer eenvoudig beloofd.

Hij voegde toe dat het spectrum delen is al aanwezig in de Verenigde Staten, maar dat er behoefte is aan meer samenwerking tussen de industrie en de ACMA om dit doel te bereiken – en dat is gelukkig nog een kans aanwezig is in Australië.

“We hebben een zeer deskundig, bekwaam, en actieve industrie in spectrum beheer dat reeds voorziet in een groot deel van de intellectuele inbreng in de planning kader,” zei hij.

Dat is door de bijdrage aan elke fase van de ontwikkeling van de planning … dus ik denk dat onze gecombineerde kans of uitdaging is om erachter te komen onze vorderingen op dit gebied verder te benutten nog meer in de toekomst.

Slang zei dat de tweede mogelijkheid, het spectrum herziening momenteel door de federale overheid wordt verricht, is “een enorme kans om het kader te resetten”.

“Het spectrum herziening voorziet het mandaat voor de aanmoediging en de eis voor ons om een ​​goede kijk op dit spectrum planning en kaders die zijn geëvolueerd in de afgelopen 20 jaar of zo,” legde Hose.

Het spectrum beoordeling onderzoekt of aan de wetgeving, vergunningen, en de prijsstelling van het spectrum te herzien, met de Australische minister van Communicatie Mitch Fifield te zeggen dat de oude wetgeving was zo verouderd om “overbodige” worden gemaakt.

De regering publiceerde haar discussienota over de kwestie maart, berusting aan de door de ACMA geschetst in mei vorig jaar aanbevelingen. Spectrum frequentie, geografische locatie, duur, of een vergunning kan worden verlengd, de voorwaarden waar de ACMA een licentie niet zou verlengen, voorwaarden voor het wijzigen en intrekken van licenties, de betaling mechanismen, en bedragen in rekening worden gebracht zullen allemaal onder de nieuwe wetgeving worden bijgewerkt.

De ACMA op maandag heeft ook een update over het internet van de dingen planning programma, met Nevio Marinelli, manager van het ACMA Spectrum onderdeel Planning, zeggende ivd is aan de “top van de hype cycle”.

Onze rol is om de geschiktheid van het spectrum regelingen te onderzoeken voor het internet van de dingen. Er is een enorme diversiteit van de gebruikers en toepassingen; we geloven dat er niemand eenvoudige oplossing om toegang tot het spectrum door al deze toepassingen, “zei Marinelli.

Ivd is het draaien in de richting die de toegang tot een scala van verschillende bands, en een scala van toegang protocollen, van speciale spectrum om gemeenschappelijke spectrum, en opties in tussen. In veel gevallen is er al radiospectrum beschikbaar te stellen voor het gebruik van ivd-toepassingen. Deze toepassingen kunnen en worden ingezet in een reeks van bands binnen het bestaande regelgevingskader door de bestaande licentiehouders of in samenwerking met bestaande licentiehouders.

Marinelli zei dat de ACMA Ook volgt ivd ontwikkelingen in andere regio’s en landen, maar waarschuwde dat de verschillende spectrum regelingen in het buitenland betekent dat niet alle oplossingen zal beschikbaar zijn in Australië.

“We moeten die in het kader van wat we al hebben en wat de bestaande onderzoeken, dus we kunnen niet zomaar invoeren wat er in het buitenland gebeurt,” zei Marinelli.

De ACMA had eerder gepleit voor een standaard spectrum band voor alle ivd-apparaten over de hele wereld, of, als alternatief, sensoren die kunnen identificeren welk land een apparaat in.

Terwijl de ACMA wereldwijde standaarden op ivd frequentiespectrum niet direct kunnen regelen, kunnen zij deze beslissingen te beïnvloeden, de ACMA het hoofd van Operations, Services and Technologies Mark Loney zei in maart.

Om de problemen van het apparaat de naleving en implementatie te beperken, de ACMA kwam met drie mogelijke oplossingen: Een standaard frequentie wereldwijd voor alle ivd apparaten, die voorgesteld zou de 915-928MHz band, een low-cost-ontvanger die in welk land het apparaat kent is in, en een hogere kosten, meer complexe apparaat sensor op ivd-apparaten die precies welke modus om te opereren in kunnen identificeren waar het is, en daarom moet worden geïnstalleerd.

De overheidsinstelling in december bracht een set van voorgestelde wijzigingen in het spectrum regelgeving gericht op het verstrekken van een betere toegang voor M2M exploitanten het gebruik van spectrum voor het internet van de dingen, en uitgaande ACMA voorzitter Chris Chapman in februari benadrukte de noodzaak voor ivd spectrum.

Ten slotte is de ACMA op maandag bespraken de stappen voor de behandeling van spectrumtoewijzing en de toegang voor 5G, zeggen dat het is het monitoren van 5G ontwikkelingen in de VS, Korea, en Europa, die deelnemen aan studies en werkzaamheden in verband met Wereld (WRC) agendapunt 1.13; het ondersteunen van de industrie tijdens de 5G ontwikkeling, met inbegrip van het proces 5G Telstra’s tijdens de 2018 Commonwealth Games, en, opnieuw, samen te werken met de industrie.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

“Erkennen dat sommige van deze ontwikkelingen snel kunnen optreden, de ACMA zal, waar nodig, bezighouden met het bedrijfsleven om mogelijke progressie van 5G bands voorbij de controle stadium te bespreken of en wanneer relevante informatie en vraag vereist,” David Goggin, spectrum ingenieur en spectrum planner voor de ACMA, gezegd.

De geschiktheid en de timing van dergelijke acties zal sterk afhangen van de beschikbaarheid van voldoende informatie voor de ACMA. De belangrijke overweging in een dergelijke discussie zal zijn wat de meest geschikte aanpak voor Australië en de ACMA in de ontwikkeling van de 5G spectrum in onze millimeter-wave bands vast te stellen.

Zo heeft een conventionele en traditionele aanpak voor ons te wachten en te zien wat er internationaal gebeurt in geharmoniseerde spectrum alvorens een beslissing, laat ecosystemen te ontwikkelen; een andere benadering zou meer proactief te zijn en vast te stellen wat we geloven zal mogelijk wereldwijd banden voor geworden 5G, waar we denken dat ecosystemen waarschijnlijk zelfs potentieel alvorens beslissingen van de WRC zijn gemaakt ontwikkelen.

Chris Althaus van de Australian Mobile Telecommunications Association (AMTA) zei een 5G groep is opgericht door de industrie, waarvan een deel is specifiek gericht op Elektromagnetische omgeving (EME) zorgen.

“AMTA heeft een 5G groep en een zeer specifieke werkzaamheden stroom binnen die 5G groep zal gebeuren EME vanwege de voor de hand liggende manifestatie van de dichtheid van de netwerken en hoe dat gaat uit te spelen in de EME ruimte”, aldus Althaus bij de ACMA event op maandag.

De industrie is heel erg gericht op dit onderwerp, en het zal een belangrijk onderdeel van onze 5G werkprogramma.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice