Studie: IT-vaardigheden gap veroorzaakt door nieuwe technologie, gebrek aan middelen

De snel veranderende aard van de technologie en een gebrek aan opleiding middelen zijn twee van de belangrijkste factoren die een aanzienlijke kloof in IT-vaardigheden van deze dag, volgens een nieuwe studie van CompTIA, een non-profit organisatie die de informatie-technologie-industrie.

Het rapport, dat de ondervraagde 502 US IT en business managers tussen december en januari over de toestand van de vaardigheden onder de natie de IT-medewerkers, bleek dat ten minste acht in 10 bedrijven bleken negatief worden beïnvloed als gevolg van deze vaardigheden kloof.

Enkele van de resultaten opgenomen problemen met de productiviteit van het personeel, de klantenservice, de time-to-market en beveiliging.

Algemene rentabiliteit bleek ook een knelpunt voor sommigen, met ten minste 23 procent van de kleine bedrijven die deelnemen aan de studie toe te geven dat ze voelde een snufje vanwege een kloof IT-vaardigheden. Grotere bedrijven en bedrijven waren niet ver achter met 15 procent het toelaten van dezelfde tegenslag.

Dus welke vaardigheden ontbreken in veel van deze bedrijven? Enkele van de meest voorkomende tekortkomingen zijn onder andere het uitdelen van opkomende trends zoals virtualisatie, procesautomatisering, en samenwerking. Maar zelfs kerngebieden, zoals veiligheid van het netwerk en bijwerking apparatuur worden ook vallen uit de boot.

Terry Erdle, executive vice-president van de certificering van vaardigheden bij CompTIA, uitgelegd in het rapport dat weinig organisaties naar waar ze willen zijn (of in ieder geval zou moeten zijn) als het gaat om passende IT vaardigheidsniveaus

Miljoenen bedrijven zijn duidelijk niet waar ze willen zijn als het gaat om het optimaliseren van hun gebruik van de technologie en de vaardigheden van hun IT-personeel. Zelfs bescheiden verbeteringen in deze twee gebieden zouden enorme voordelen in de operationele efficiëntie, productiviteit bedrijfsleven en de economische groei opleveren.

Ongeveer zes op de tien organisaties antwoordden door te beloven aan te pakken vaardigheden kloof daagt met scholing of omscholing huidige personeel in gebieden waar vaardigheden ontbreken.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Tablets zal naar verwachting vierde grootste semiconductor markt tegen 2014; Nielsen: Amazon is de meest populaire retail mobiele website; Oracle: Zorgen over technische systemen, databases mount; School systeem kent $ 10 miljoen EUR voor iPads in de klas te zetten; Serena Software maakt gebruik van ‘georkestreerde IT’ naar DevOps profiteren

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet