Surface Pro: Drie maanden in, hier is wat ik heb geleerd

Met de Surface van Microsoft Pro, over te komen in de Britse winkels, is het waarschijnlijk een goed moment om te ronden mijn ervaringen met het gebruik van een Surface Pro als mijn belangrijkste laptop voor de laatste paar maanden.

Mijn HP touchscreen PC begon haar leeftijd, en de eerste generatie Core i3 was niet krachtig genoeg voor een aantal van de tools die ik had mijn workflow toegevoegd sinds ik voor het eerst meer dan drie jaar geleden gekocht.

Geruchten zijn wervelende nieuwe Surface tablet-pc’s te komen binnenkort – dus wat maakt Microsoft moet doen om zijn hybride apparaat een succes te maken?

Windows 8 had zeker gezien het een nieuwe huur van het leven, zoals ik in het verleden heb gezegd, maar het was tijd om de knoop door, met de hand over de credit card te bijten, en start de migratie naar een nieuwe pc.

Verplaatsen van de ene; Windows 8 machine, naar de andere is niet moeilijk, vooral als je met behoud van hetzelfde Microsoft-account. Instellingen bewegen over zodra u zich aanmeldt voor de eerste keer, en Surface Pro’s gebundeld Office 365 click-and-run installer gewoon behoefte aan een Office 365-account (of een product key Office 2013) te gaan werken.

Er was niet veel meer software die ik nodig had om te installeren: TweetDeck, Lightroom, de Flickr Uploadr, Skype en Chrome zijn ongeveer alles wat ik nodig hebt op een Windows-desktop deze dagen (nou ja, samen met Steam aan mijn cloud exemplaar van Beschaving installeren …).

Een Core i5-processor en 4 GB RAM-geheugen maakt de Surface Pro snel en responsief – en dat maakt het een uitstekende machine voor het werken met fotografie. De 1080p scherm is helder en duidelijk, en het heeft een aantal van de beste en diepste zwart ik heb gezien.

Microsoft schepen de Surface Pro geconfigureerd voor 150 procent schaalvergroting, en ik heb het over de linkerkant. Terwijl 100 procent schaalvergroting is fris, fonts zijn gewoon te klein goed leesbaar te zijn.

Dat scherm schaalvergroting is waarschijnlijk grootste fout van de Surface Pro’s. Als software is geschreven om het correct te ondersteunen, vindt u een aantal van de beste tekst hebben en afbeeldingen Windows kan geven. Maar als het niet kan je eindigen met enorme ramen die niet kan worden gekrompen, of teeny kleine lettertypen die een extra vergrootglas moeten worden gelezen. Microsoft moet krijgen ontwikkelaars om scaling-aware software die u het GUI-scherm van de Surface Pro verdient kan geven op te bouwen.

Maakt niet uit wat hoeveelheid opslagruimte die u kiest, ontvangt u een SDXC-kaart vinden van een waardevolle investering. Ik kocht een 64GB kaartje met mijn Surface Pro, en deze gebruiken voor extra opslag van documenten en foto’s neem ik terwijl op de weg te houden.

Het is het overwegen waard met behulp van de truc van de montage van de SD-kaart in een NTFS-directory, dus je kunt het gebruiken in Windows 8-bibliotheken (vooral als je het wilt gebruiken om back-up bestanden te hosten voor Office-documenten en OneNote notebooks).

De lancering van Surface Pro is Microsoft’s belangrijkste poging om een ​​tablet-apparaat te bouwen. Maar het bedrijf heeft geprobeerd om dit recht voor een lange, lange tijd te krijgen.

Er is veel voor te zeggen om de pen Surface’s – met name als je, zoals ik, je OneNote veel gebruiken. De grootte en het gewicht van de Surface maken het gemakkelijk om vast te houden terwijl het maken van aantekeningen (iets dat een beetje moeilijk met eerdere iteraties van de Tablet PC was). Het duurde een tijdje voor Microsoft en Wacom bestuurder die drukgevoeligheid in toepassingen zoals Photoshop ondersteunde vrij te geven.

Een ding over mix van aanraking en de pen van de Surface Pro is dat het gemakkelijk is om ze bij elkaar te gebruiken. Als je aan het tekenen bent met de pen, zul je al snel merken dat je scrollen het scherm met één vinger, of met behulp van uw andere hand om selecties te maken.

Het mengen van pen en aanraking blijkt sneller dan alleen met behulp van aanraking of pen op hun eigen zijn, en als je gooien in de Type Cover, vind je jezelf ook via het toetsenbord ook. UI onderzoek specialist Bill Buxton heeft gesproken over multimodale computing, met behulp van MSR natuurlijke medium Degas art software (zelf de basis van Windows 8 uitstekende FreshPaint app) aan te tonen hoe het mengen van invoermethode zou werken. multimodale hardware Surface Pro maakt het een ideaal platform voor het verkennen van deze manieren van werken – en het is fascinerend om te beseffen dat deze functies zijn in het hart van het dagelijkse tools zoals Office.

Niet alles is perfect. Je moet lange benen te typen met behulp van een type of Touch Cover op je schoot, en de mijne gewoon niet helemaal maken de rang. Er zijn hardnekkige geruchten dat Microsoft zal de lancering van extra dekens, en extra aansluitingen die er niet zijn op de Surface RT maken een zwaardere toetsenbord geval met een extra batterij een duidelijke mogelijkheid. Terwijl; levensduur van de batterij Surface Pro, is niet al te shabby, zou een beetje extra geen kwaad – en het toevoegen van meer stabiliteit en comfort aan de mix zou zeker een bonus.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Ik vond het kopen van een paar accessoires nuttig. Surface Pro beschikt niet over een Ethernet-poort, en als je niet wilt worden beperkt door de grillen van draadloze netwerken, zult u een USB-naar-Ethernet-adapter willen. Ik besloot te investeren in een USB 3.0 naar Gigabit-adapter om te profiteren van de snelle netwerk dat ik in mijn kantoor te zetten. Ik heb ook geïnvesteerd in een geval, het krijgen van Incipio’s ballistisch nylon tas – die, hoewel oorspronkelijk ontworpen voor de Surface RT, blijkt een goede pasvorm voor een Surface Pro en een Type Cover toetsenbord zijn, met voldoende ruimte voor een pen.

Surface Pro is om hardware bereik van Microsoft als de MacBook Air is om Apple’s. Het is een lichte, moderne laptop dat is gemakkelijk draagbaar, toegang tot een stuk minder ruimte in de zak dan de vorige generatie van Windows-machines. De toevoeging van aanraking maakt het een beetje anders, en het is een mooie machine die aandacht krijgt waar je het zou kunnen gebruiken – op een vliegtuig, in een coffeeshop, of zelfs (in de tablet-modus) met de metro.

En dat is wat waarschijnlijk de meest uiteenlopende over Surface Pro, ondanks een of twee probleempjes, het is echt een laptop kunt u overal gebruiken.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië