Sydney Uni IT-manager pleit naïviteit

De man in het midden van een corruptie onderzoek naar de inhuur van ICT contractors aan de Universiteit van Sydney heeft de eventuele gevolgen van wangedrag ontkend bij een reeks openbare hoorzittingen deze week, beweren dat hij het slachtoffer is van zijn eigen naïviteit.

(Mijn oude afbeelding hamer door Brian Turner, CC2.0)

Universiteit van Sydney IT-manager Atilla Demiralay wordt beschuldigd door de Onafhankelijke Commissie tegen corruptie (ICAC) van naar verluidt betrokken zijn bij gedrag dat heeft geleid tot IT-contractanten ingehuurd over een periode van vijf jaar vanaf Succuro Recruitment – een vennootschap waarin Demiralay en zijn vrouw houdt een belang .

Demiralay werd geboord voor een openbare hoorzitting deze week, waarin staat dat, terwijl hij zich bewust van een zakelijke onderneming opgericht door zijn vrouw en een andere partij was, niet op de hoogte dat hij een aandeelhouder van Succuro gemaakt was hij.

Demiralay herhaald in de hoorzitting dat zijn vrouw hem had gevraagd om documentatie met betrekking tot de oprichting van een nieuw bedrijf in 2008 te ondertekenen, te zeggen dat haar accountant had geadviseerd dat het werd opgericht met zijn naam voor “fiscale doeleinden”. Demiralay nam naar verluidt de woorden van zijn vrouw op te goeder trouw laat één nacht, en het document ondertekend zonder het te lezen.

“Op basis van de input van mijn vrouw en de man en vrouw relatie die, dat, dat we hadden, mij verzekerde ze dat alles in orde was en ik, en ik tekende. Zoals ik al zei, het was vrij laat op de avond, ik liep door de deur en dat was voor mij te zetten en tekende ik, “zei hij.

Ik wist niet eens gelezen. Ik wist niet eens gelezen, “zei hij.” Het was vrij laat in de nacht, liep ik door de deur en ik denk dat ik was, was ik met een aantal, met een aantal vrienden, dus ik had een paar drankjes, had ik een gezellige avond, thuis kwam, kwam thuis en, en we hadden slechts een korte discussie over het.

“Ze zat op haar bureau in het, in de keuken, ik liep, gaf haar een kusje op de wang en toen zei ze, ‘oh ik heb wat papierwerk van de accountant’. Ik wist niet eens dat [it was van Succuro Recruitment], “zei hij.

Het aandeel overeenkomst was niet het enige document dat Demiralay toegeeft niet lezen. In de loop van de hoorzitting, Demiralay gezegd dat hij routinematig overgeslagen lectuur in verband met zijn baan als IT manager bij de Universiteit van Sydney, met inbegrip van code-of-gedrag documentatie en werving richtlijnen.

“Je zegt dat je een document niet per se zou lezen alvorens te tekenen? ‘ vroeg Jeremy Morris, raadsman bijstaan ​​van het onderzoek.

“Correct,” antwoordde Demiralay.

“Noem het zijn naïviteit, noem het wat je wilt, maar dat is het geval is,” zei hij.

Het onderzoek ook gehoord dat Demiralay’s vrouw, Virginia Kantarzis, niet was bedoeld om haar man te maken van een aandeelhouder van het bedrijf, het maken van een fout in de administratie. Ze legde de fout aan het feit dat ze op het punt om te bevallen was.

“Dit was op de 16 juli, die de dag dat ik ging in het ziekenhuis was, en ik herinner me proberen om al mijn e-mail gedaan die middag al mijn tassen werden ingepakt om naar het ziekenhuis”, zei ze, eraan toevoegend dat tijdens de einde van haar zwangerschap was ze vergeetachtig en verstrooid als gevolg van hormonen.

Mijn verstand en mijn enige verklaring is dat ik was niet in staat van geest te zijn iets dergelijks te doen, omdat ik weet hoe ik was aan het einde van mijn zwangerschap was ik erg vergeetachtig. Ik zou zout en suiker vinden in de koelkast, zou ik het huis verlaten zonder mijn portemonnee, waren er veel dingen te doen voor mij. Mijn primaire focus was met onze baby, die we bedacht door middel van IVF. Ik was niet gericht op iets anders, duidelijk, want achteraf gezien ik denk niet dat ik ooit zou een document te ondertekenen zonder het te lezen, laat staan ​​dat het opzetten van een bedrijf. Dus ik verantwoordelijkheid nemen, “voegde ze eraan toe.

In plaats van Demiralay teken documenten met betrekking tot Succuro, had Kantarzis hem bedoeld om documenten met betrekking tot een gezin vertrouwen en de oprichting van een nieuw bedrijf genaamd I-Secure ondertekenen. Kantarzis voegde eraan toe dat ze had geprobeerd om de naam Demiralay’s weg te houden van alles wat te maken heeft met Succuro, als gevolg van zijn positie aan de Universiteit van Sydney.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

“Ik had al mijn tijd besteed aan het werken voor Succuro ervoor te zorgen dat ik had niets te maken met Sydney Uni dus het standpunt van mijn man niet in gevaar zou brengen. Ik zou dan niet gaan en het starten van een bedrijf of lid worden van een bedrijf en zet en de naam van mijn mijn man willens en wetens op bedrijf Succuro, “zei ze.

De hoorzitting werd verdaagd op woensdagavond. Een definitieve uitspraak zal worden gelezen in de komende maanden na een beraadslaging periode.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek