Teen hacker compromissen CIA-spion chief accounts

Een tiener hacker heeft ingebroken in een aantal rekeningen die behoren tot CIA-directeur van de National Intelligence James Clapper en zijn vrouw.

Onder de alias “Cracka,” de tiener wordt verondersteld om een ​​deel van de “Crackas met Houding” (CWA) hacken groep, die laatste kwam in het nieuws in november na het overtreden van een Amerikaanse politie database.

Sprekend tot Moederbord, Cracka beweerde nu hebben ingebroken in de rekeningen van Clapper, met inbegrip van zijn huis telefoon-, internet- en persoonlijke e-mail.

Volgens de publicatie, terwijl in de controle van de spion chef Verizon FiOS rekening, Cracka was ook in staat om te knoeien met de instellingen om gesprekken die bestemd zijn voor het huis Clapper’s elders te leiden.

Als iemand geprobeerd om de bestuurder te bellen, zou het telefoongesprek worden doorgestuurd naar de Free Palestine Movement, die Cracka ondersteunt.

De beweging eist om te pleiten voor de mensenrechten van de Palestijnen en de strijd tegen internationale en Israëlische beperkingen opgelegd aan Palestina, reizen en handel.

Om de rekening kaping te controleren, moederbord was in staat om contact op met de mede-oprichter van de beweging Paul Larudee, die bevestigt dat hij het ontvangen van oproepen bestemd voor de Amerikaanse spion chef.

Daarnaast heeft de hacker op voorwaarde dat een set van call logs om Clapper het huis nummer. Een van de nummers die zijn opgenomen in het logboek behoorde tot Vonna Heaton, de vice-president van Ball Aerospace.

In het logboek, was er een aantal vermeld als behorend tot Vonna Heaton, een executive bij Ball Aerospace en een voormalig senior executive bij het National Geospatial-Intelligence Agency, “zegt Moederbord schrijver Lorenzo Bicchierai.” Toen ik dat nummer, de vrouw die opgepikt geïdentificeerd als Vonna Heaton. Toen ik haar vertelde wie ik was, weigerde ze om vragen te beantwoorden.

Cracka ook doorgestuurd screenshots naar verluidt afkomstig uit een Yahoo e-mailaccount die behoren tot Clapper’s vrouw, Susan.

Een woordvoerder van het Bureau van de directeur van de National Intelligence bevestigde de cyberaanval, en zei dat het agentschap was “op de hoogte van de zaak en hebben we gemeld aan de bevoegde autoriteiten.”

Het lijkt erop dat de aanval ingeroepen social engineering-technieken en open-source data verzameld van het internet.

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Port Fail VPN lek bloot je echte IP-adres; Dealers hit Volkswagen met een class action rechtszaken meer dan de uitstoot schandaal; Bug premies:? Welke bedrijven bieden onderzoekers contanten; Uw bedrijf heeft een data-inbreuk geleden. Wat nu,? 10 dingen die u niet wist over de Dark Web

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Cracka meenam naar Twitter om te bespotten de Amerikaanse rechtshandhaving, evenals het merk van de Amerikaanse regering als “koelbloedige moordenaars ‘en’ corrupt.

Vorig jaar, Crackas With Attitude geïnfiltreerd CIA-directeur John Brennan’s AOL-account, die bleek te – onverstandig – zijn een opslaglocatie voor een aantal gevoelige Amerikaanse documenten, later gepubliceerd op WikiLeaks.

Lees verder: Top picks

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond