Top iOS nieuws van de week: Batterij drain, Android switchers, iPad omzet dalen

In het eerste kwartaal van dit jaar werden de nieuwste iPhones van Apple wint aan populariteit in vijf van de grootste landen in Europa, en die stijging is ten koste van Android. aandeel in de smartphone markt Apple groeide tot 20,3 procent, terwijl de Android aandeel daalde tot 68,4 procent, een daling van 3,1 procent.

Deze aantallen in de belangrijkste Europese markten, met name Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje, wijzen erop dat Android eigenaren beginnen om over te schakelen naar de iPhone 6 Plus.

Bron:

Tabletten verkoop blijft tuimelen maar phablets, onder leiding van de iPhone 6 Plus, worden going strong. In het eerste kwartaal van 2015 phablets goed voor 21 procent van alle verkoop van smartphones in de Verenigde Staten.

Van die omzet, de iPhone 6 Plus was 44 procent van hen, domineert de wedstrijd. De grote telefoon is resoneren met de Amerikaanse consumenten, en blijkbaar kannibaliseren tablet verkoop.

Bron: PC Magazine

Een verslag over de website geeft aan dat de Kindle app op iOS lijkt te zijn aftappen iPhone en iPad batterijen in een alarmerend tempo. De timing van deze batterij drain geeft de laatste update van de app op 15 april kunnen verantwoordelijk zijn voor het probleem.

Amazon vertelde de website moeten ze een fix binnenkort, en later zijn schreden te zeggen dat ze hebben het probleem nog niet geïdentificeerd. Sommige Kindle-app gebruikers hun toevlucht tot het voeden van hun iPads uit tijdens de dag om de batterij van het lopen droog te houden.

Insiders in de supply chain voor de iPad verwachten dat de verkoop te blijven dalen in de nabije toekomst. Sales zijn dropping gedurende vijf opeenvolgende kwartalen en volgens die het maken van onderdelen voor de iPad hun bedrijf kwetsen als gevolg.

Apple CEO Tim Cook onlangs erkend dat de grote iPhone 6 Plus is kannibaliseren iPad verkoop.

Bron: Cult of Mac

Apple; geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

iPhones grijpen Android afnemers in de EU

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

iPhone 6 Plus sales lead phablet groei en impact tablets

Laatste update voor Kindle-app op iOS kunnen aftappen van de batterij

Tumbling iPad verkoop zal naar verwachting doorzetten