Turnbull plannen sneller, teruggebracht NBN

Een toekomstige coalitieregering zou vouchers aan landelijke en regionale bewoners te bieden aan de hoge kosten van breedband te subsidiëren, en opnieuw te onderhandelen over de Telstra en Optus deals, met als doel het gebruik van Telstra’s koper voor de gebieden van fiber to the knooppunt Shadow Communications minister Malcolm Turnbull heeft vandaag geopenbaard.

Alex Malley, CEO van CPA Australië, met Malcolm Turnbull, (Credit: Josh Taylor / de website Australia)

Sprekend op een Comité voor de economische ontwikkeling van Australië (CEDA) lunch in Sydney vandaag, Turnbull zei dat de volgende verkiezingen zou zien de Coalitie belofte om snelle breedband te leveren aan het publiek sneller dan de 2020 einddatum van de Labor regering National Broadband Network (NBN ) uitrollen.

“We kunnen zeggen aan mensen, met name in de buitenwijken van onze grote steden en zelfs in de regionale Australië zal zijn … we zullen je krijgt … zeer snelle breedband sneller dan de norm NBN zal worden geleverd,” zei hij.

Om dit te bereiken, zou de Coalitie eerste taak van de productiviteit van de Commissie om de beste manier om breedband te leveren in een kosteneffectieve manier te vinden. Turnbull zei dat hij verwacht dat dit ongeveer zes maanden te nemen en resulteren in een beleid van een mix van vezels, koper en andere technologieën.

Je zou waarschijnlijk vrijwel zeker verder met fiber to the home in greenfields sites, omdat de incrementele kosten van het runnen van vezel in elk terrein ten opzichte van koper is niet … zo groot als het is in brownfields, “zei hij.” In termen van het grootste deel van de brownfields, bestaande bebouwde gebieden in de steden, zijn er een aantal gebieden waar je vezel heel dicht bij het huis zou lopen recht naar het huis, of in ieder geval. En ze zouden kunnen worden gebieden waar de koperen netwerk is heel oud of waar het erg nat.

“Er zijn een aantal gebieden waar er gewoon heel veel water op de grond en het onderhoud is erg hoog. Je hebt net een pragmatische aanpak.”

In gebieden waar de koper nog steeds levensvatbaar, Turnbull de vezel zou worden gebracht “verder in het veld”, zodat de lengte van koper tussen de vezel en het uitgangspunt was voldoende kort om het uitgangspunt te hoge snelheid te krijgen.

En de snelheden je het over hebt zijn er … zeer adequaat, meer dan voldoende in feite voor huishoudelijke toepassingen. En ik ben 50Mbps praat met 60Mbps downloads, 5Mbps tot 10Mbps uploads, “zei Turnbull.” Je zal moeite hebben om enig verschil merken, want er zijn geen toepassingen die zeer, zeer hoge snelheden via fiber to the home nodig.

Turnbull zou willen onderhandelen over de $ 11000000000 deal met Telstra zijn koper- en hybrid fiber-coax (HFC) netwerken, evenals de $ 800.000.000 deal met Optus voor zijn HFC-netwerk te ontmantelen.

“De ontmanteling van de HFC-netwerken, of niet toe te staan ​​dat ze worden gebruikt, is volledig gek. Dat is de economische vandalisme. Dit zijn netwerken die vele jaren van het leven in hen hebben,” zei hij.

Turnbull gaf toe dat dit duur zou zijn, waarbij elke deal met enige vorm van pay-out clausule als een toekomstige regering steunt, maar hij zei dat het goedkoper op de lange termijn zou zijn.

“Er zal kosten in verband met een wijziging van het plan zijn, maar ze zullen klein zijn in vergelijking met de besparingen die zal worden bereikt,” zei hij.

Telstra wholesale kopernetwerk zou blijven structureel gescheiden, zei hij.

Die klant toegang netwerk zou een gereglementeerde nut … die in staat zijn om de prijzen te rekenen met toestemming van de toezichthouder dat het in staat stelt om een ​​redelijk rendement op het eigen vermogen te krijgen zou zijn geworden. Voor zover het niet de breedband-diensten die nodig zijn op commerciële basis als gevolg van afstand of het ontbreken van de dichtheid van de bevolking kon leveren, dan moet er een transparante subsidie ​​uit de begroting.

Deze subsidie ​​zou een hoofdletter subsidie ​​aan de telco voor de extra kosten van het onderhoud van de regionale Australië is of zou worden gegeven als vouchers aan huishoudens op het platteland.

“Ik ben voorstander van de bush gesubsidieerd – het moet zijn – maar het mag niet ten koste gaan van duurdere breedband in de steden,” zei hij.

Een rapport eerder deze week vrijgegeven door de voormalige liberale minister Peter Reith in de verkiezing van 2010 bleek dat het ontbreken van een gedetailleerd plan van breedband kost de Liberale Partij stemmen in Tasmanië, maar Turnbull zou niet over het onderwerp van zijn voorganger Tony Smith worden getrokken.

“Ik wil niet een oordeel over die te uiten. Ik denk dat de NBN was duidelijk een politiek die werkte voor de overheid bij de laatste verkiezingen, [maar] Ik denk dat als mensen beginnen om de enorme kosten en de onevenredig hoge kosten ten opzichte zien in het voordeel en ze beginnen om het meer en meer de vraag, “zei hij.

Ik wil alleen benadrukken dat we zijn absoluut gepassioneerd inzetten voor alle Australiërs hebben toegang tot zeer snelle breedband tegen een betaalbare prijs. Het punt van verschil tussen ons en de Partij van de Arbeid is hoe je over het te gaan en we geloven dat er een snellere en meer rendabele manier van doen en één die daadwerkelijk zal leiden tot goedkopere breedband.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze