Vantiv weddenschappen op geïntegreerde betaling tech met Mercury overname

Eerder dit jaar geruchten de ronde dat Mercury Payment Systems werd overweegt een beursgang. Die geruchten werden moot gisteren gemaakt toen de geïntegreerde betaling technologie provider overeengekomen te verwerven voor $ 1650000000 door de verwerking van betalingen gigantische (en concurrent) Vantiv.

Revel voegt fraudepreventie naar iPad point-of-sale systeem; Verizon inbreuk rapport: Point-of-sale, Web app aanslagen centraal staan; First Data springt in de detailhandel POS tablet fray; plein debuteert order-ahead optie op de POS-software

Mercury’s betaling netwerk van 3000 POS-software-ontwikkelaars en dealers richt zich voornamelijk op het MKB. Vorig jaar, Mercury behandeld $ 1,2 miljard betalingen van klanten. Het opgenomen $ 237.000.000 aan inkomsten in 2013, een 17 procent stijging ten opzichte van een jaar eerder, aldus het bedrijf.

Vantiv is momenteel de op twee na grootste merchant verwerver door transactievolume en de grootste PIN debet overnemende partij in de VS, maar het ontbrak de spieren, waar Mercury excelleerde – de geïntegreerde betalingen ruimte.

Geïntegreerde betalingen verwijzen naar tools die bedrijven kunnen gebruiken om de boekhouding, customer relationship management, en andere zakelijke applicaties met het verwerken van betalingen te integreren. Vantiv en Mercurius zeiden dat ze verwachten dat deze ruimte groeien tot zijn goed voor 30 procent van alle verwerking van betalingen in 2017.

Er zijn een paar andere gebieden waar de bedrijven hopen om wederzijdse voordelen te vinden. Zoals voor Vantiv, heeft Mercury EMV gebouwd eenvoudige plug-technologie voor dealers, een gebied dat Vantiv CEO Charles Drucker zei zal een centraal punt als EMV begint om vooruit te gaan in de Verenigde Staten.

Voor Mercurius, Vantiv brengt schaal om zijn dealer basis penetratie, dat Drucker zei dat op dit moment op ongeveer 10 procent. Kwik kan ook profiteren van het brengen van in-house Vantiv’s end-to-end encryptie en tokenization.

Matt Taylor, Mercury Payment Systems CEO, stemde in over de kwestie tijdens een after market oproep maandag

We zijn in het midden van innings in termen van de verspreiding van slimme POS-software en oplossing voor het verkooppunt. En ik denk dat te combineren met Vantiv’s processing platform technologie en de schaal mag alleen ons vermogen om te volgen en zelfs rijden geïntegreerd betalingen in de markt te versnellen.

Je neemt een combinatie van Mercury’s geïntegreerde betalingen technologische expertise, en match die met schaal Vantiv’s, en er zijn mogelijkheden om te bewegen de markt en in grotere handelaren.

De algemene consensus onder analisten is dat de deal is een win-win voor beide bedrijven. Maar er zijn twee punten vermeldenswaard als Vantiv en Mercurius handen te houden en doorgaan naar betalingen hemel. Op de veiligheid voorkant, zal Vantiv nauw moeten bewaken haar schare van gevoelige gegevens van derden met betrekking tot de transacties verwerkt als het scherpt integraties met Mercury.

Zoals voor Mercurius, zal het bedrijf nodig heeft om vast te houden sluiten haar kernkwaliteiten. Om Vantiv haar voornaamste drijfveer voor de verwerving (geïntegreerde betalingen) te voldoen zal moeten sterk afhankelijk zijn van Mercurius voor de mensen en ISV relaties.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

PayPal breidt samenwerking met MasterCard