verkoop Samsung’s verduistert Nokia’s zelfs op zijn Finse huisgras

Nokia is van oudsher de best verkopende mobiele telefoon merk in zijn thuisland Finland geweest, maar nieuwe cijfers tonen aan het bedrijf heeft haar kroon op Samsung verloren.

Kan het besluit van Nokia om te vertrouwen op een enkel buiten platform voor smartphones – Windows Phone- het terug naar de top?

Samsung-apparaten goed voor 36 procent van de 587.000 slim en functie telefoons naar Finland verscheept in het eerste kwartaal van 2013, blijkt uit cijfers van IDC-analist.

Het marktaandeel van de Zuid-Koreaanse elektronica gigant in Finland overschaduwt nu Nokia’s, met de Finse firma nu goed voor 33 procent van de totale leveringen. Apple heeft inmiddels 14 procent aandeel in de totale mobiele zendingen van het land.

De kloof tussen Samsung en Nokia verbreedt bij het vergelijken van zuiver smartphones, die 73 procent van alle apparaten verscheept naar Finland laatste kwartaal opgemaakt.

Samsung komt met een 38 procent aandeel van 429.000 smartphones verscheept naar het land, in vergelijking met de 22 procent in handen van Nokia’s Windows Phone-gebaseerde Lumia lineup.

Volgens de Finse techsite Digitoday, die voor het eerst gemeld Samsung’s Finse verduistering, Nokia verloor zijn voorsprong op smartphones in Q3 2012 – één van; grimmiger kwartalen Nokia’s in de afgelopen tijd, vlak voor de overgang naar Windows Phone 8 met de Lumia 920.

Ondanks de cijfers van IDC laten zien een duidelijke trend totale afstand van Nokia-telefoons in Finland, is het populair bij sommige luchtvaartmaatschappijen blijven. Sonera, de grootste mobiele operator van Finland meldde deze maand dat Apple’s iPhone 5 was de best verkopende apparaat, gevolgd door de Lumia 920, 620 en 820.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Lees verder