VIA klaagt Asus dan vermeende diefstal van USB intellectuele eigendom

VIA Technology klaagt Asus Group voor naar verluidt het stelen van haar intellectuele eigendom met betrekking tot USB-technologie.

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

Het bedrijf beweert dat de voormalige VIA executive Chewei Lin gestolen intellectuele eigendom VIA toen hij en tientallen VIA werknemers van het bedrijf verliet in 2007 voor ASMedia, een bedrijf Asus Group. Lin is nu ASMedia president. VIA stelt dat de intellectuele eigendom heeft betrekking op USB-technologie, waaronder host controllers en device controllers.

Deze technologie werd vervolgens gebruikt in producten, waaronder pc’s, externe harde schijven, en randapparatuur.

Volgens VIA, ASMedia voorheen geen USB-expertise en het zou moeilijk zijn voor iedereen om USB 3.0-chips te produceren zonder legacy USB 1.0, 1.1, 2.0 en intellectuele eigendom.

“Het is zeer moeilijk te ontwikkelen en dergelijke chips in massaproductie in zo’n kort tijdsbestek [één jaar],” zei de Taiwanese aanklager in zijn strafzaak indienen.

VIA is op zoek naar minstens $ 138.000.000 schadevergoeding, en in aanvulling op Lin heeft de naam ASMedia stoel Jerry Shen, vice-president van R & D Chang Chi, en een aantal andere werknemers in de rechtszaak.

Het bedrijf is bovendien op zoek naar ASMedia om de productie te staken en de verkoop van het beweerdelijk inbreukmakende producten.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken