Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Laten we duidelijk zijn dat Millennials zijn geen andere soorten, zoals ze soms zijn behandeld door de media. De dingen die worden gezegd over hun houding en arbeidsethos zijn dezelfde dingen die werden gezegd over babyboomers en Gen X vóór hen.

MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, MKB; Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, het MKB; Acquisities helpen Melbourne IT leveren 83 procent lift in het eerste halfjaar de winst

Maar omdat Millennials in het digitale tijdperk zijn gegroeid, er zijn een paar snelle tips die je kunnen helpen bij het aannemen van Millennials, zoals de video hierboven uitgelegd als onderdeel van onze Small Business tv-serie.

Het is een universeel principe dat de beste kandidaten voor de job die u probeert op te vullen zijn waarschijnlijk niet van plan om te solliciteren. Je moet om uit te gaan en vinden ze. Omdat de meeste Millennials zijn zo gewend aan het digitaal aangesloten, kan dit werken in uw voordeel. Gebruik Linkedin, Facebook, Twitter, en uw persoonlijke netwerk van contacten om potentiële kandidaten te richten en uit te reiken naar hen met een e-mail of rechtstreeks bericht, vertel hen heb je een grote kans dat je denkt dat ze misschien geïnteresseerd zijn in, en hen vragen of ze willen meer horen.

Omdat Millennials in een tijdperk van welvaart zijn gegroeid, kan er enige zelfgenoegzaamheid en het recht zijn – maar er zijn ook tal van echt harde werkers. Om erachter te komen welke je mee bezig bent en hoe goed ze zullen passen in uw organisatie, geef ze snel een project of een opdracht als de tweede fase van het interview proces – of bieden hen de baan met een 1-3 maand op proef periode starten.

Omdat veel Millennials op social media sinds de middelbare school of universiteit zijn geweest, hebben ze vaak een digitale leven pad dat teruggaat 5-10 jaar. Zorg ervoor dat je kijkt naar het voor het aanbieden van een baan. Het zal vaak bevestigen wat je al weet over het karakter van de persoon, maar er zal zo zijn verrassingen. We hebben 2-3 kandidaten die we vonden maar besloot na het zien van hun blog posts, Instagram foto’s had, of Twitter-feeds. In sommige gevallen, als je een persoon in een publiek gerichte rol, je kan gewoon nodig om hen te coachen dat ze moeten professioneler denken over sociale media in de toekomst.

Er zijn tal van grote Millennials die er zijn die de moeite waard het inhuren van zijn, dus ga ze vinden.

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Acquisities helpen Melbourne IT leveren 83 procent lift in het eerste halfjaar de winst