VN nucleaire waakhond bevestigt data lekken

nucleaire waakhond van de Verenigde Naties, het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA), aldus informatie van één van haar servers waren gestolen en online geplaatst.

Veiligheid, Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get), veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid;? FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS gov’t ambtenaren

De Associated Press (AP) meldde woensdag dat de IAEA onthulde een van de servers was gehackt en de gegevens van meer dan 100 deskundigen die voor het agentschap zijn geplaatst online.

Een groep met de naam “Parastoo” – Perzisch voor “slikken” en name– een gemeenschappelijke Iraans meisje verantwoordelijkheid opgeëist voor het plaatsen van de namen op haar website drie dagen geleden. De groep die bekend was kritisch over Israël aangegeven nucleaire wapenprogramma te zijn, opgemerkt.

De IAEA heeft niet aangegeven wie achter de hack zou kunnen geweest zijn, dat wel.

Parastoo, in het openbaren van de contactgegevens, had ook een verklaring waarin de genoemde om een ​​petitie te tekenen voor een “open” IAEA-onderzoek naar de Israëlische Dimona reactor experts.

“We willen beweren dat we hebben bewijzen [sic] zien er dan schadelijke activiteiten die plaatsvinden op deze site, en de bovenstaande lijst [sic] die technisch helpen IAEA kan een partner-in-crime moet een ongeluk gebeuren er worden overwogen , “zei de groep.

Gill Tudor, een woordvoerder van het IAEA, zei dat het “betreurt ten zeerste deze publicatie van de informatie gestolen van een oude server”. Ze voegde eraan toe dat de server waren stilgelegd enige tijd geleden, en het agentschap Exprts was worling om eventuele kwetsbaarheid elimineren voordat het werd gehackt.

Sindsdien is de IAEA gedaan “al het mogelijke om ervoor te zorgen dat geen verdere informatie is kwetsbaar”, Tudor vertelde AP in haar e-mail.

Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get)

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren