Waarom (de meeste) disk drives moeten ademen

Misschien heb je een schijf spec gezien: Hoogte in bedrijf: -1.000-10.000 voet (-305 tot 3048 meter). Schijven – met een opmerkelijke uitzondering – vereisen lucht om te werken, en de luchtdruk in de drive moet variëren met externe hoogte.

Waarom

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Drives lucht nodig omdat lees / schrijfkoppen zorgvuldig ontworpen om ‘vliegen’ boven de media dankzij de snelle rotatie – 120 keer per seconde in 7200RPM schijven – van de schijven. De schijven zelf zijn erg glad – verchroomde en gesmeerd – te helpen houden hoofden stabiel.

De opkomst van big data en de vraag naar real-time informatie zet meer druk dan ooit op de enterprise storage.

De vliegende hoogtes zijn klein. Stel je een 747 vliegen 6 inch boven de grond op 600 mijl per uur. Dat is ongeveer gelijk aan wat een schijf hoofd doet de hele dag, voor de komende jaren.

Het hoofd rust op een lucht lager wier gedrag is afhankelijk van de media snelheid, temperatuur en dichtheid van de lucht (vochtigheid kan een factor zijn als goed, maar laten we negeren vandaag). Op zeeniveau gemiddelde dichtheid van de lucht is bijna 15 psi, maar daalt met bijna een derde bij 10.000 ft. Zorgvuldig hoofd ontwerp maakt een betrouwbare werking van de drive op de opgegeven hoogte, maar verder gaan dan hen verhoogt de kans op een hoofd crash.

Een hoofd crash is wanneer, dankzij schokken of deeltjes, het hoofd heeft raakt de media oppervlak. De resulterende puin garandeert bijna dat de schijf binnenkort zal mislukken. Stel je voor dat 747 raken van een 8 inch log op de grond 6 inches van hoogte. Bang!

Zonder een ventilatiegat, zou de aandrijving top en bodemplaten moeten veel zwaarder op de drukveranderingen behandelen. De trade-off is het niet waard.

Bijna alle disk drives hebben adempauze gaten. Hier is een foto van een uit een oude notebook rijden

R. Harris

Vandaag rijden verkopers label zelden het ventilatiegat, kiest in plaats daarvan voor een algemene waarschuwing aan geen station gaten te dekken. Maar er is maar één die telt.

Aangezien schijven zijn gevoelig voor katastrofisch mislukking als vreemde deeltjes – zoals haar, stof, rook – Enter The vervaardigde-in-a-cleanroom drive, hoe wordt de omgevingslucht gereinigd? Met een filter.

Het filter is het witte materiaal in de hoek van de – erg vies! – Schijf boven. Dat is alles wat er nodig is.

Disk drives zijn geweldig apparaten: in massa geproduceerde, hoge precisie, lage kosten en een relatief lange levensduur. De nieuwe HGST helium schijven zijn de eerste stations volledig af te dichten – geen ventilatiegat – naar de helium in de drive te houden.

Omdat helium is 1 / 7e de luchtdichtheid, drukveranderingen veel minder een probleem. Het grootste technische probleem was het uitzoeken hoe het helium opgesloten in het station te houden. Laserlassen is het antwoord.

Natuurlijk SSD’s niet de druk probleem hebt, waardoor ze populair bij de militairen, zelfs als ze kosten $ 4 / MB gemaakt. Toch is de nederige schijf bij ons zal zijn voor de komende decennia en het is goed om te weten hoe ze werken.

Reacties welkom, zoals altijd.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Hoe

De Storage Bits nemen