Western Digital aan SanDisk te kopen voor $ 19 miljard

Western Digital, Western Digital is om collega storage leverancier SanDisk te kopen voor ongeveer $ 19 miljard.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

De deal markeert de grootste consolidatie in de storage markt tot nu toe.

Western Digital zei dat de deal zal zijn adresseerbare markt verdubbelen en haar positie in segmenten met hogere groei uit te breiden, in het bijzonder niet-vluchtig geheugen, waar SanDisk heeft een 27-jarige geschiedenis. Western Digital zei dat de deal zal het ook mogelijk is om verticaal te integreren op NAND “beveiliging van de toegang op lange termijn aan solid state technologie tegen lagere kosten”.

“Dit transformationele overname sluit aan bij onze strategie op lange termijn een innovatief leider in de storage-industrie door het verstrekken van meeslepende, kwalitatief hoogwaardige producten met toonaangevende technologie,” zei Western Digital CEO Steve Milligan.

“Het gecombineerde bedrijf zal ideaal gepositioneerd zijn om de groeimogelijkheden gecreëerd door de zich snel ontwikkelende opslag industr vast te leggen”, zei hij.

De SC4020 probeert voor de mantel van de laagste kosten per gigabyte voor flash arrays op $ 1,66 per GB voor alle flash en 58 cent voor hybriden.

Western Digital zei dat de twee bedrijven ‘complementaire productlijnen, zoals harde schijven, solid-state drives, cloud datacenter storage-oplossingen, en flash storage-oplossingen, “zal de basis voor een bredere reeks van producten en technologieën van consument naar datacenter te bieden”. De transactie wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2016.

Het bedrijf stelt dat er nog voldoende groei nog in de opslag markt, voorspelt groei met dubbele cijfers in SSD’s voor de komende vijf jaar en een 10 procent samengestelde jaarlijkse groei in de wereldwijde NAND flash markt.

SSD en NAND zal goed zijn voor 32 procent van de omzet van het gecombineerde bedrijf, terwijl de gecombineerde R & D-uitgaven is $ 2,3 miljard. Western Digital zei dat het naar verwachting $ 500 in de jaarlijkse ‘synergie’ binnen 18 maanden na de deal.

Western Digital heeft een marktkapitalisatie van bijna $ 22 miljard en eerder in de maand was in het nieuws nadat het een waarde van $ 3,8 miljard investeringen van China’s Tsinghua University ontvangen. Volgens Bloomberg, is dit nieuwe geld infuus verwachting zal worden gebruikt voor acquisities.

SanDisk is de derde grootste fabrikant van flashgeheugen na Samsung en Toshiba. Terwijl SanDisk is sterk in de geheugenchip markt, Western Digital is een van de grootste makers van computer harde schijven. Een fusie van de twee zou mooi klokkenspel met de consolidatie momenteel aan de gang in de opslag markt, door het combineren van een dominante kracht in de harde schijf markt met een leider in het flash-opslag.

Als bewijs van de consolidatie in de markt: maart, NXP en Freescale kondigde een $ 40 miljard fusie, mei, Avago gekocht Broadcom voor $ 37000000000, en in juni, Intel kocht Altera voor $ 16.7bn.

verder lezen

Hoe kan SD-kaarten sneller dan SSD’s zijn?

SK Hynix om mee te doen 3D NAND wedstrijd van dit jaar

Wilt u overstappen naar flash? Is dat PCIe, stof verbonden, all-flash, hybride of al het bovenstaande?

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip