Westpac snijdt 119 banen, voltooit beoordeling

Westpac is ingesteld te ontslaan 119 meer technologie personeel en de overgang hun rol in het buitenland vandaag als het sluitstuk van de laatste herziening van de werkgelegenheid.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

(Dat is niet een bijl afbeelding door Kelly Teague, CC BY-SA 2.0)

De financiële sector Unie (FSU) zei in een verklaring vandaag aan dat de werkgelegenheid in de eerste plaats zal komen van de kantoren van de bank in Sydney’s CBD en Kogarah in New South Wales, met andere medewerkers ingesteld om te gaan in Queensland, Zuid-Australië en Victoria. Terwijl de locaties bekend zijn, is het nog onduidelijk op dit moment welke specifieke diensten van de banen zullen worden geruimd uit. Westpac zei alleen dat de werkgelegenheid zou komen uit de nieuw gevormde Technology arm.

Westpac heeft eerder gesneden banen uit de technologische sector, als onderdeel van een nieuw onderzoek in banen, die van start ging in november toen de bank zelf geherstructureerd, en ook de best-sourcing-programma, door chief executive Gail Kelly aangekondigd rond dezelfde tijd.

Dit laatste ronde van banenverlies markeert het einde van de laatste herziening Westpac’s in banen, werd de website van Australië vandaag verteld.

FSU nationaal secretaris Leon Carter heeft de bank voor de laatste ronde van ontslagen sloeg, noemde het “volkomen onterecht”.

“[Deze medewerkers] de vaardigheden om het werk te doen, ze hebben loyale medewerkers geweest en de enige reden dat ze hun baan verliezen is omdat onze meest winstgevende bank denkt dat het kan nu de klus goedkoper offshore-gedaan”, zei Carter in een verklaring van vandaag.

Westpac chief operating officer vertelde de website van Australië in een verklaring dat deze ontslagen vertegenwoordigen de bank voortdurende toewijding aan efficiency en rendement voor de aandeelhouders.

“De financiële sector is aanzienlijke structurele veranderingen ondergaan als banken streven om sterker te worden door een efficiënter en concurrerender in het bedienen van de behoeften van klanten. Een belangrijk element van die verandering gaat om het werk banken te doen en de samenstelling van ons personeelsbestand,” zei hij, toe te voegen dat dit was geen gemakkelijke beslissing om te maken.

Herstructurering beslissingen zijn altijd moeilijk, en worden pas gemaakt na een grondige beoordeling. We zijn ons terdege bewust van de impact op onze mensen en zijn toegewijd om onze mensen te ondersteunen door middel van deze verandering. We hebben een sterk track record in bijscholing en herplaatsing mensen.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen