Wi-Fi-netwerk van Telstra’s eerste wapen van NBN Warchest

De National Broadband Network (NBN) in welke vorm dat gebeurt in de komende jaren te nemen zal, als het doet wat het zegt op de doos, neem Telstra’s dominantie in de vaste lijn ruimte.

Smartphones; Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment, Apple, geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Dat is iets wat Telstra heeft over behoorlijk up front geweest. Het bedrijf wil niet de netbeheerder van vaste netwerken in Australië zijn, het wil alleen maar om een ​​retail-speler.

Als klanten overgang van de bestaande Telstra koper of HFC-netwerken op het NBN, is er een goede kans dat het eindelijk rapport, 2,8 miljoen klanten voor vaste telefonie met Telstra kan elders op zoek naar hun internet behoeften.

Today’s, aankondiging van de AU $ 100.000.000 Wi-Fi-netwerk, is Telstra’s eerste wapen in haar arsenaal om weg te vechten tegen de natuurlijke verschuiving van Telstra dat de NBN zal brengen.

Telstra zal bouwen 8000 nieuwe Wi-Fi-hotspots gebruiken; 802.11ac-technologie, dat is veel beter voor de behandeling van het aantal gebruikers Telstra zou verwachten met een nationale Wi-Fi-netwerk.

Vaste lijn klanten zullen worden aangeworven om deel te worden van het netwerk, met nieuwe Fon modems om uit te gaan naar de klanten die een veilige openbare Wi-Fi-netwerk los van de persoon Wi-Fi dat de toegang tot het publiek te leveren tegen 2Mbps zal , op voorwaarde dat de gebruiker heeft een fatsoenlijke internet verbinding via ADSL, NBN, HFC en 4G.

Dit gaat om de belangrijkste hindernis voor Telstra te overwinnen. Het is logisch dat als Telstra is op zoek naar de uitrol van een nationaal netwerk, draaien al zijn vaste klanten in de access points betekent voorstedelijke en regionale Australië zal veel gemakkelijker te dekken, en tegen een veel lagere kosten voor Telstra.

Maar overtuigend bewoners te overhandigen een deel van hun vaste lijn netwerk om vreemden te voltooien zal enige tijd in beslag nemen, en op zijn minst een educatieve campagne. In de eerste plaats is er bezorgdheid over de veiligheid. Telstra vandaag zei dat het zou zorgen voor zowel de persoonlijke en openbare Wi-Fi-netwerken voor elke klant was beveiligd wanneer het stelt de bewoners met de nieuwe modems, maar de vraag blijft over hoeveel klanten vertrouwen Telstra om hun thuisnetwerk te beveiligen.

Telstra zal moeten worden volledig te voren over het aan de klanten. Comcast, vorig jaar begonnen met de uitrol van een soortgelijke Wi-Fi-netwerk in de Verenigde Staten alleen te vinden sommige bewoners waren helemaal niet van bewust dat hun modem werd ook het verstrekken van een tweede, apart Wi-Fi-netwerk voor het publiek.

Ten tweede, Telstra zal moeten klanten precies vertellen wat de impact van de openbare Wi-Fi-netwerk op hun eigen verbindingssnelheden hebben. Het is duidelijk dat voor een NBN-verbinding, 2Mbps is niets, maar voor uw ADSL-verbinding in de regen, het publiek kan hogging alle Wi-Fi een grote impact hebben.

Telstra heeft gezegd dat de openbare Wi-Fi alleen beschikbaar van modem een ​​thuisgebruiker zal zijn wanneer de lijnsnelheid is boven een bepaalde drempel, maar u kunt garanderen, zodra iemand verbinding vertraagt, ze zullen de schuld te geven dat de openbare Wi Fi.

De voor de hand liggende directe reactie is om aan te nemen Telstra is dit alles te doen, omdat de 4G-netwerk niet omgaan, of ze willen mobiele klanten kwijt te raken op de Wi-Fi, maar mobiele klanten niet onmiddellijk toegang tot de Wi-Fi-netwerk gratis te krijgen anders doet vermoeden.

De mogelijkheid dat het wordt opengesteld voor mobiele klanten over de baan suggereert Telstra is tot vaststelling van een wait-and-see aanpak voor zijn 4G-netwerk expansie wanneer het digitale dividend spectrum online komt in 2015.

In plaats daarvan, wat mogen we uiteindelijk zien is Telstra weigeren om een ​​bijzonder grote mobiele data-abonnementen in de toekomst te bieden. Zowel voor de smartphone, en klanten mobiel breedband. Wil je een grote mobiele dataverbinding? Meld je aan voor een vaste lijn aan huis en gebruik een van Telstra’s 2 miljoen Wi-Fi-hotspots wanneer en over.

Het is een manier om goedkeuring te rijden buiten toeristen scrounging rond voor Wi-Fi als ze reizen in ons land.

Anderen hebben gesuggereerd dat het een big data harvesting push door Telstra zou kunnen zijn, maar gezien dominantie Telstra in het mobiele netwerk gebied, het is duidelijk dat het bedrijf al te veel extra gegevens uit het publiek zou winnen.

Telstra wil het idee van de gemeenschap te delen alomtegenwoordige toegang tot internet te maken, maar ik vermoed dat gegeven bandbreedte wordt gezien als een schaars goed als gevolg van de aanhoudende verhitte discussie over de beste toegang tot technologie voor de NBN, gaat het een tijdje duren voor het publiek het gevoel in een sharing stemming.

In ieder geval, dit is verre van de laatste aankondiging van Telstra op dit gebied; het bedrijf heeft AU $ 11000000000 in zoete NBN geld om mee te werken.

Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld