WikiLeaks publiceert geheime Amerikaanse militaire dossiers op gevangene behandeling

WikiLeaks is begonnen met het vrijgeven van meer dan 100 geheime Amerikaanse dossiers met betrekking tot de behandeling van gevangenen in militaire hechtenis.

unaccountability

Veiligheid, Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get), veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid;? FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS gov’t ambtenaren

De pro-transparantie organisatie bleek de stash van de “geheime of anderszins beperkte bestanden” op donderdag, nasynchronisatie hen de ‘Gedetineerde Policies’. Hoewel ze worden gepubliceerd in het laatste deel van een nauwe Amerikaanse presidentsverkiezingen, lijkt het erop dat de dossiers grotendeels dateren uit de Bush-tijdperk.

De eerste van de bestanden om te verschijnen is een 2002-document dat beweert de oprichters ‘standard operating procedure’ handboek voor Camp Delta, het Amerikaanse militaire gevangenis in Guantanamo Bay in Cuba.

“Dit document is van groot historisch belang. Guantanamo Bay is uitgegroeid tot het symbool voor gesystematiseerde misbruik van de mensenrechten in het Westen met goede reden”, zegt WikiLeaks oprichter Julian Assange in een verklaring.

Assange is; nog verschansten zich in Ecuador in Londen ambassade, in een poging om uitlevering aan Zweden te voorkomen tot aangezicht vragen over aanranding beschuldigingen.

WikiLeaks beweert dat sommige van de vrij te geven documenten zal een systematisch programma van bandeloosheid aan te tonen, als het gaat om de manier waarop de militaire gevangenen worden behandeld door de Verenigde Staten.

A 2005 file detaillering een ‘beleid over het toewijzen van Gedetineerde Internering Serienummers’ zal blijkbaar betrekking hebben op de ‘verdwijnen’ van gevangenen “in de bewaring van andere Amerikaanse overheidsinstanties, terwijl ze hun namen uit de Amerikaanse militaire centrale registratie”.

Ondertussen zal een 2008 ‘fragmentarisch orde’ ogenschijnlijk laten zien hoe de documentatie van de ondervragingen tot een minimum wordt beperkt.

Het valt nog te bezien of deze bestanden afkomstig zijn van dezelfde enorme lek dat is geland soldaat Bradley Manning, de vermeende leaker, in militaire detentie.

Er zijn veel kleinschalige klokkenluiden diensten die in de nasleep van WikiLeaks hebben geknald, hoewel geen dezelfde bekendheid hebben bereikt. Anoniem, de hacker collectieve, blijkbaar zich op om; lanceren zijn eigen service genaamd Tyler, later dit jaar.

Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get)

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren