Witte Huis bevestigt netwerk inbreuk, verijdelde aanslag

Een nieuwe dag, een nieuwe poging op de netwerken van de president.

Veiligheid, Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get), veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid;? FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS gov’t ambtenaren

Het Witte Huis bevestigde vandaag was onderworpen aan een cyberaanval, dat een van de meest veilige netwerken in de wereld bijna aangevallen door hackers zag.

Maar het incident, dat wordt verondersteld te hebben plaatsgevonden eerder deze maand, werd gebagatelliseerd door het Witte Huis personeel en beschreven als een “geïsoleerd” incident.

Een niet-geclassificeerde netwerk werd aangetast en snel gesloten-down, maar er was geen bewijs om het even welk materiaal was gestolen suggereren, ondanks de beweringen dat de aanval vond plaats in het Witte Huis Military Office, de thuisbasis van de zogenaamde “nucleaire voetbal,” dat draagt ​​de codes om de nucleaire arsenaal van de Amerikaanse overheid.

Beschreven door Conservatieve publicatie The Washington Gratis Beacon, Bill Gertz legde uit dat een Amerikaanse functionaris zei dat de overtreding was “een van Beijing de meest brutale cyber aanvallen tegen de Verenigde Staten.”

Politico vuurde terug met een stealthy citaat van een andere officiële uitleg van de situatie in veel rustiger termen. Wat was de boosdoener? Een e-mailbijlage beladen met malware, aldus de ambtenaar. De aanval gebruikt ‘spear phishing’ of ‘specifieke phishing’, naar een bepaald doel maskeren als iemand die de ontvanger wellicht weet, in de hoop dat malware op de computer zodat in een backdoor op het netwerk zou worden geïnstalleerd.

Maar de officiële beweerde dat geen van veilige netwerken van het Witte Huis of geclassificeerd computers werden getroffen, en dat er geen sprake was “poging tot schending” van een gerubriceerd systeem.

Terwijl spear phishing pogingen zijn verre van verfijnd, ze zijn op de stijging. Maar terwijl de aanval kan zorgen die in Washington, zowel het vrije Beacon en Politico – ondanks de aan beide zijden van de politieke scheidslijn – waren allebei duidelijk te stellen dat er geen geheime materialen werden genomen.

Als Business Insider noten, terwijl de Witte Huis-netwerken zijn onmiskenbaar veilig, niet-geclassificeerde en lagere-classificatie materialen zal reizen op versleuteld, maar lagere-end netwerken, terwijl de uiterst gevoelige informatie – net als in het Verenigd Koninkrijk en andere geallieerde naties zou zijn – zou door middel van zeer-versleutelde netwerken worden gestuurd die gesloten circuit naar de buitenwereld, of te beschermen gemarkeerde, ingediend op papier en tot de tanden gewapend, misschien wel net zoveel als de president van de eigen geheime dienst detail.

Tenminste het Westen gezond kunnen slapen vannacht wetende dat we niet aan de rand van een (andere) Koude Oorlog.

Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get)

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren