Yahoo’s Levinsohn verlaat bedrijf

voormalig interim CEO van Yahoo, Ross Levinsohn, heeft zijn vertrek op maandag bevestigd nadat hij gepasseerd voor de bovenste plek van de onderneming ten gunste van Marissa Mayer.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Volgens een rapport van de New York Times, Levinsohn stuurde een e-mail naar vrienden bevestiging van zijn vertrek, maar zei niet waar hij was op weg naar de volgende. Daarin beschreef hij Yahoo als “een geweldig merk en bedrijf” en van zijn carrière “waardoor het bedrijf heeft een van de beste ervaringen zijn”, maar het was tijd om te zoeken naar een nieuwe uitdaging.

Hij liep Yahoo’s media, business development en sales activiteiten vóór gevraagd over de voormalige CEO Scott Thompson, die mei verlaten na zijn academische kwalificaties zijn in twijfel over te nemen.

Een niet nader genoemde Yahoo executive vertelde NYT dat zoals onlangs in medio juni, Levinsohn werd mensen voor leidinggevende functies de aanwerving bij het bedrijf en hen te vertellen dat hij verwacht dat de permanente CEO positie om hem gegeven worden.

Een andere anonieme bron zei dat de werknemers hoopten dat hij zou blijven en, help Mayer zet Yahoo’s fortuinen rond. “Dat zou het best-case scenario zijn geweest – Ross is groot bij het uitvoeren van het bedrijfsleven en het leveren van waarde aan aandeelhouders en Marissa is een product visionair – samen die twee zou een krachtige combinatie te zijn,” de werknemer Yahoo, die weigerde te worden genoemd , zei in het artikel.

Mayer officieel toegetreden tot Yahoo op 17 juli als voorzitter, CEO en lid van de Raad van Bestuur. Het Web bedrijf zei haar aanstelling signaleert een hernieuwde focus op productinnovatie om de gebruikerservaring en reclame-inkomsten te genereren.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen