Zon terug in de winst na jammerlijk jaar

De Santa Clara, Californië gevestigde bedrijf een netto winst van $ 20 miljoen op de omzet van $ 3400000000 voor het laatste kwartaal van een grimmige boekjaar 2002, dat 30 juni eindigde omzet daalde 14 procent ten opzichte van $ 4000000000 van het kwartaal een jaar eerder, maar groeide 10 procent ten opzichte van $ 3100000000 in het derde kwartaal.

aandelen zon daalde $ 1,27, of 22 procent, tot $ 4,54 in de middag de handel vrijdag.

Zon verwacht dat de totale boekjaar 2003 winstgevend te zijn, met een omzetgroei van ongeveer 10 procent tot 15 procent ten opzichte van 2002 van $ 12500000000.

Zon zette haar revisie van haar top-level executive gelederen, het benoemen van Robert Youngjohns, 50, ter vervanging van Masood Jabbar, 52, als executive vice-president van de wereldwijde verkoop. Youngjohns was de omzet in Europa, het Midden-Oosten en Afrika leidde.

Zon rapporteerde een nettowinst van 1 cent per aandeel, zowel in- als exclusief verschillende eenmalige kosten. Dat niveau voldeden aan de verwachtingen van analisten geraadpleegd door First Call, maar de $ 3400000000 omzet iets hoger dan de $ 3300000000 consensus verwachting.

Maar de inkomsten Sun’s daalt meestal van het laatste kwartaal van het fiscale jaar tot het eerste kwartaal van het volgende, een patroon dat Sun’s nieuwe Chief Financial Officer Steve McGowan zei dat waarschijnlijk zal blijven.

Onze eerste vooruitzichten voor het eerste kwartaal een lichte verlies “, zei McGowan in een conference call.

medewerkers zon bereikte de winstgevendheid doel “, terwijl het beschermen van de investeringen in onderzoek en ontwikkeling, agressief beheren van liquide middelen, en het winnen van marktaandeel van de concurrentie,” Sun Chief Executive Scott McNealy zei in een verklaring.

Zon gleed in gebrek aan rentabiliteit vier kwartalen geleden, maar voldaan de voorspelde terugkeer naar winstgevendheid door kostenbeheersing, door middel van een omzetgroei van 20 procent in de Verenigde Staten in vergelijking met het derde kwartaal, en door de verkoop van een nieuwe storage lijn.

Zon kondigde in oktober 2001 zou 3.900 posities te snijden en vervolgens in april zei een andere 1000 zou worden opgeheven, deels door natuurlijk verloop.

Klimmen terug in het bedrijfsleven; kwartaalomzet Sun’s piekte op ongeveer $ 5000000000 terug wanneer bedrijven en internet bedrijven gretig uitgegeven aan dure Unix servers. Maar Sun heeft geworsteld als die verkoop uitgehold, terwijl IBM en HP versterkt de inspanningen om klanten zo te stelen, waardoor het bedrijf in de rode cijfers.

Winstmarges werden verlaagd door “list-prijsverlagingen, concurrerende kortingen en verkoopbevordering”, zei McGowan. Maar de aanhoudende prijsdruk op de zon werd enigszins gecompenseerd door een stijging van de software de winstmarges als gevolg van het einde van de Sun-Netscape Alliance, waaronder Zon moest wat serversoftware omzet met AOL Time Warner te splitsen.

De economie blijft moeilijk ook. “We zijn niet rekenen op een economisch herstel in onze prognoses voor het boekjaar 2003”, zei McGowan in een conference call met verslaggevers.

Maar McNealy bleef karakteristieke onbezonnen tijdens de bespreking van het kwartaal. Eroderende winstmarges, die verder daalde dan Sanford Bernstein analist Toni Sacconaghi verwacht wijzen op “de wanhoop van onze wedstrijd”, aldus McNealy. “We verpletterd IBM, we verpletterd HP in de maart kwartaal.

Zon slagen op het uitbreiden van haar traditionele klantenkring, voornamelijk financiële diensten en telecommunicatie-bedrijven, maar ook in mindere mate onderwijs en productie.

Meer dan de helft van onze omzet komt nu uit onze niet-traditionele bedrijven “, zei McGowan, wijzend op in de detailhandel, gezondheidszorg en life sciences.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren, Kunstmatige Intelligentie, Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek

Het bedrijf benadrukt nieuwe klanten, waaronder Aetna en Cigna, Brigham en Women’s Hospital in Boston, OfficeMax en Best Buy. In de opslag, Zon versloeg EMC om een ​​36-terabyte rekening bij Eastman Kodak en andere met General Electric Transportation Systems te winnen.

Zon staat op de rand van springen in de markt voor servers met het Linux-besturingssysteem, een belangrijk vertrekpunt voor een bedrijf dat is pochte van de eenvoud van het hebben van een enkel besturingssysteem. Waarschijnlijk timing voor de verhuizing is op de LinuxWorld Conference and Expo in augustus, waarbij McNealy de toespraak zal opleveren.

Zo is ook de voorbereiding om zijn servers te herzien met snellere 1.05GHz UltraSparc III processoren, met 1,2 GHz te volgen. De 1.05GHz chips wordt verzonden in een overeenkomst om 10 top-end Sun Fire 15K servers te verkopen aan de Cambridge-Cranfield High Performance Computing Facility.

Jabbar pensioen uit de verkoop operatie is onmiddellijk van kracht. “Ik heb aangemeld meer dan een miljoen mijl in twee jaar, en ik ga om achterover te leunen en een beetje rust”, zei hij tijdens een conference call.

Youngjohns heeft nauw samengewerkt met Jabbar en de uitvoerende verandering zal glad zijn, zo beloofd. “Ik ben zeer overtuigd van een eenvoudige overgang,” zei Youngjohns.

Jabbar nam als topverkoper twee jaar geleden, net zoals de Internet manie instortte. Zijn hoogste prioriteit is het verhogen van de inkomsten, toen hij de baan nam, Jabbar zei, maar dat veranderde als IBM’s aanval op de Unix-markt verworven tractie.

“Zes maanden in de baan, dat (prioriteit) veranderd om marktaandeel”, zegt Jabbar.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek