Zorgen over RIM’s kwart sneeuwbal amid trage BlackBerry verkoop

Research in Motion heeft een goede kans op het missen van haar kwartaal voor de drie maanden eindigend op 29 februari als de omzet voor zijn low-end en high-end smartphones verslechteren.

Veiligheid, BlackBerry’s DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat, veiligheid, Quadrooter ‘gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons, mobiliteit; BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten, veiligheid, BlackBerry’s’ verbeterd ‘crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen

Deze curven zijn niet de verkoop van de manier waarop ze gebruikt.

Jefferies-analist Peter Misek zei in een onderzoek vast dat er “een groter dan 50 procent kans” dat RIM zal waarschuwen dat het schattingen zal missen. Misek gaf RIM een $ 12 koersdoel. RIM werd de handel op $ 13,55 onlangs.

Wall Street verwacht RIM om fiscale vierde kwartaal de winst van 82 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 4570000000 melden.

Misek zei

Wij geloven dat RIM’s low-end handset verkoop trends zijn verder verslechterd in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Europa. Met name de omzet in Europa daalde aanzienlijk tegen het einde van het kwartaal. Wij geloven dat dit zeer negatief als de verkoop buiten de Verenigde Staten doorgaans veerkrachtiger was geweest. Onze controles tonen aan dat de omzet in Azië lijken in orde te zijn.

Die opmerking over de low-end smartphone markt is opmerkelijk. De Curve is goed voor veel volume voor RIM. Als RIM niet low-end BlackBerry-apparaten kunnen bewegen is het onwaarschijnlijk dat het kan zijn 11.000.000-12.000.000 unit doel te raken. Misek zei dat als RIM doet het hits eenheid markeer het kan alleen maar omdat het is de verkoop in het kanaal, maar niet bewegende toestellen door naar de consument.

Intussen is de high-end smartphones van RIM zijn niet zo heet ook doen. Misek zei enterprise sales zijn ok, maar de rest van de markt is een ramp. En de iPhone 5 lancering voorsprong op BlackBerry 10 is een groot probleem. “De BlackBerry 10 zal ook moeten head-to-head concurreren in de tweede helft met Microsoft / Nokia als de Windows 8-platform pogingen om de nummer 3 speler te worden,” zei hij.

Misek was slechts de laatste Zure Puss op kwartaal van RIM. Andere analisten verwachten problemen vooruit. namelijk

Shaw Wu, analist bij Sterne Agee, zei

Onze supply chain feedback is dat BlackBerry blijft momentum te verliezen naar iOS en Android, terwijl Windows Phone lijkt te zijn het verkrijgen van een aantal tractie.

In een onderzoek notitie verkondigen dat verkopen via bij RIM krijgt “sluggishier en sluggishier,” zei Morgan Stanley analist Ehud Gelblum

Controles van onze collega’s in Azië duiden RIM’s supply chain orders gleed 45% m / m januari en zullen naar verwachting vlak te zijn in februari, wat impliceert CQ1 eenheden kon naar beneden 30% q / q als sell-through is zwak. We hebben opgepikt montage anekdotisch bewijs dat RIM blijft momentum vanwege het gebrek aan belangrijke nieuwe telefoon introducties tot BB10 apparaten komen in verliezen “late 2012,” terwijl nieuwsstroom geeft bedrijven uit Halliburton naar de Amerikaanse agentschappen zijn de aanneming van alternatieve apparaten.

BlackBerry DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat hoger

‘Quadrooter’ gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons

BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten

BlackBerry ‘verbeterd’ crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen